Směsi kultur

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek. Určené k dávkování přímo do mléka.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu. 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 25 položek celkem

  • IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka Kód: 973
    IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.

    ťapka - krátký popis  Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. tlačítko - více info

    195 Kč / ks
  • IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka Kód: 109
    IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 110
    IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

    Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 158
    IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

     ťapka - krátký popis Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry.

    Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 111
    IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 382
    IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Vyprodáno

    ťapka - krátký popis Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 972
    IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 978
    IOTA CL3 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka.

    Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka Kód: 601
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    185 Kč / ks
  • IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka Kód: 639
    IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

    410 Kč / ks
  • IOTA M Munster / Romadur  DL3,5 na 700l mléka Kód: 157
    IOTA M Munster / Romadur DL3,5 na 700l mléka
    Skladem

    Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

    430 Kč / ks
  • IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka Kód: 106
    IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

    195 Kč / ks
  • IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l Kód: 974
    IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
    Skladem

    Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.

    ťapka - krátký popis  Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. tlačítko - více info

    185 Kč / ks
  • IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka Kód: 183
    IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka
    Skladem

    Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus.

    ťapka - krátký popis Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka Kód: 911
    IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka
    Skladem

    Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus.

    ťapka - krátký popis Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. tlačítko - více info

    410 Kč / ks
  • IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l Kód: 105
    IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l
    Skladem

    Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).

    ťapka - krátký popis Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. tlačítko - více info

    180 Kč / ks
  • IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka Kód: 103
    IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.

    195 Kč / ks
  • KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka Kód: 96
    KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka
    Skladem

    Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére. 

    ťapka - krátký popis Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon. tlačítko - více info

    165 Kč / ks
  • KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka Kód: 97
    KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
    Skladem

    Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére. 

    ťapka - krátký popis Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.tlačítko - více info

    395 Kč / ks
  • KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka Kód: 98
    KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus.

    Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort.

    Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

    165 Kč / ks
  • KAPPA 2 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka Kód: 491
    KAPPA 2 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus.

    Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort.

    Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

    395 Kč / ks
  • KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka Kód: 99
    KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka
    Skladem

    Směs pro sýry s oky.

    Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.

    ťapka - krátký popis  Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

    165 Kč / ks
  • KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka Kód: 125
    KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
    Skladem

    Směs pro sýry s oky.

    Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.

    ťapka - krátký popis  Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

    395 Kč / ks
  • KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka Kód: 100
    KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort.

    Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem.

    Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

    165 Kč / ks
  • KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka Kód: 191
    KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort.

    Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem.

    Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

    395 Kč / ks

Stránka 1 z 1 - 25 položek celkem