Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)

 
Novinka Efekt lupa
 

Kultura určena pro výrobu kefíru jemné chuti.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

- Kultura pro výrobu kefíru, Beaugel KEFÍR 1, byla výrobcem nahrazena řadou Beaugel KEFÍR 3. Vlastnosti této řady se nijak výrazně neodlišují od řady předchozí. -

Cena 78,51 Kč / ks bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 676
Kategorie řada Beaugel-SYN
 

Beaugel® Kefír 3

pro výrobu kefíru jemné chuti. Kultura je kombinací mléčných bakterií a kvasinek typických pro výrobu kefíru. Hustota výrobku je závislá na druhu a kvalitě mléka.

Balení vhodné pro domácí a malou faremní výrobu.


- Kultura pro výrobu kefíru, Beaugel KEFÍR 1, byla výrobcem nahrazena řadou Beaugel KEFÍR 3. Vlastnosti této řady se nijak výrazně neodlišují od řady předchozí. -

Dávkování: celá tuba na je na 5 lirů mléka, množství odpovídá přibližně 1cm na 1 litr mléka.

Uchovávání a trvanlivost: v lednici při +2 - +4°C 6 měsíců; v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obale výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám, např. při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vhlhkosti dovnitř balení.

Vhodný k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby: Mléko zahřejte na 72°C s výdrží 15s (pasterace). Následně zchlaďte na 21°C a rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 21°C po dobu 12 hodin. Po kultivaci uložte kefír do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

 

Chuťové vlastnosti je možné ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.

K výrobku přiložen leták s podrobnějším postupem výroby a přehledem časů a teplot jednotlivých druhů zakysaných výrobků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace