Beaugel 12 - Petit Bleus - Malé modré sýry - na 5l mléka

 
  • 1 z 3
 

ťapka - krátký popis Sýry s modrou plísní. Malé, působivé, lahodné!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 1787
Kategorie Sýry
 

BEAUGEL 12 - Petit bleus - malé modré sýry - NA 5L MLÉKA       ťapka - popis

Kompletní kultura pro výrobu sýrů s modrou plísní.

 


 Beaugel 12 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu lahodných sýrů s modrou plísní. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

K těmto zajímavým malým prozrávajícím sýrům budeme těžko hledat u nás alternativu. Je to pro naše končiny něco nového. Sýry s modrou plísní nejsou úplně jednoduché na výrobu.Udělat Roquefortské plísni dobré podmínky pro život je už trochu vyšší sýrařská. Zde máte možnost si vyzkoušet jejich přípravu v domácích podmínkách s téměř jistým úspěchem. Složení kultury je voleno tak, aby modrá plíseň mohla dobře růst a vytvořit typickou chuť, lahodnou až pikantní. 


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY

Tuba je určena pro 5l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie


 

Podobné produkty

  • MG 9181 Kód: 114
    SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem

    Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. tlačítko - více info

    260 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: