7. kurz Kozí sýry Speciál - 17.,18.9.2022

 

Kurz pro milovníky kozích sýrů, kteří je chtějí dělat. ťapka - krátký popis

Víme, že kozy dají práci, potřebují naší trpělivost a jejich mléko je právě o to cennější. Z kozího mléka jde dělat téměř vše, od výborných čerstvých sýrů přes plísňáky až po velké zrající bochníky. Chce to jen najít to pravé pro Vás.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Dostupnost Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
Cena 3 800 Kč bez DPH
4 598 Kč / osoba
Kód produktu 5483
Kategorie kurzy Výroby sýrů
 

 


Pokud máte zájem zakoupit zboží bez DPH, můžete na následujícím odkazu.

info

Kozí sýry

Kozích sýrů je mnoho druhů. Mají své zástupce od čerstvých sýrů, přes plísňové chuťovky až k bochníkům.
 
Rozhodně zboříme mýtus o tom, že z kozího mléka něco nejde. Na druhou stranu budeme respektovat skvělé vlastnosti kozího mléka a řekneme si, co je typické a vhodné z něj dělat.
 
Vezmeme to od začátku, od vlastností kozího mléka, postupy při očkování kultur a předezrání mléka, sýření včetně dávkování syřidla. Krájení, formování, odkapávání, tvar a velikost, teploty, časy, solení atd. To vše má vliv na výsledek našeho snažení. Nakonec samozřejmě fáze zrání a v něm zase otáčení, teploty, čas, ošetřování ... není toho zrovna málo :-).
 

Nebudu psát názvy tradičních nebo typických sýrů, to není podstatné, ty už jsou mnohokrát zmíněny v popisech ostatních kurzů. Svoje sýry si potom pojmenujete, jak chcete. Třeba Popelavá Lady nebo Parmazán z kozy Lízy. Důležitá je kvality, aby svá jména mohly nosit s hrdostí.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: