9. [Novinka] kurz Kozí sýry - 13.,14.4.2019

 

- Kurz pro kozy, kozí sýry a všechny, kteří je chtějí dělat! -

Víme, že kozy dají práci, potřebují naší trpělivost a jejich mléko je právě o to cennější. ťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz.

 tlačítko - více info

Cena 3 600 Kč / osoba bez DPH
4 356 Kč / osoba    
Kód produktu 5453
Kategorie kurzy Výroby sýrů
 

 


Pokud máte zájem zakoupit zboží bez DPH, můžete na následujícím odkazu.

info

Kozí sýry [novinka]

Kozích sýrů je mnoho druhů. Mají své zástupce od čerstvých sýrů, přes plísňové chuťovky až k bochníkům.
 
Rozhodně zboříme mýtus o tom, že z kozího mléka něco nejde. Na druhou stranu budeme respektovat skvělé vlastnosti kozího mléka a řekneme si, co je typické a vhodné z něj dělat.
 
Vezmeme to od začátku, od vlastností kozího mléka, postupy při očkování kultur a předezrání mléka, sýření včetně dávkování syřidla. Krájení, formování, odkapávání, tvar a velikost, teploty, časy, solení atd. To vše má vliv na výsledek našeho snažení. Nakonec samozřejmě fáze zrání a v něm zase otáčení, teploty, čas, ošetřování ... není toho zrovna málo :-).
 

Nebudu psát názvy tradičních nebo typických sýrů, to není podstatné, ty už jsou mnohokrát zmíněny v popisech ostatních kurzů. Svoje sýry si potom pojmenujete, jak chcete. Třeba Popelavá Lady nebo Parmazán z kozy Lízy. Důležitá je kvality, aby svá jména mohly nosit s hrdostí.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace