Kurz zdarma

97. kurz Sýry doma a další výrobky z mléka - 12.,13.10.2019

 
skrýt
  • 1 z 10
 

Domácích výrobců sýrů přibývá.

Chuť tvořit něco svého a kvalitního je přivedla až k tomuto oboru. Tento trend je patrný nejen v Čechách. I Francie, země s hlubokou sýrařskou tradicí, jde touto cestou. Francouzský dodavatel profi mlékárenských kultur, pan Coquard, připravil úspěšnou řadu kultur pro domácí sýraře. Z nich snadným a zaručeným postupem vyrobíte sýry jako Camembert, Gouda i kvalitní francouzský Fromage Frais nebo-li čerstvý sýr. Můžete dělat i takové bonbónky, jako je zrající sýr tipu Crottin a dokonce dva typy sýrů se Zelenou či Modrou plísní. ťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz.

 tlačítko - více info

Cena 2 400 Kč bez DPH
2 904 Kč / osoba
Kód produktu 5446
Kategorie kurzy Výroby sýrů
 

 


Pokud máte zájem zakoupit zboží bez DPH, můžete na následujícím odkazu.

info

Sýry doma a další výrobky z mléka

Chuť tvořit něco svého a kvalitního je přivedla až k tomuto oboru. Tento trend je patrný nejen v Čechách. I Francie, země s hlubokou sýrařskou tradicí, jde touto cestou. Francouzský dodavatel profi mlékárenských kultur, pan Coquard, připravil úspěšnou řadu kultur pro domácí sýraře. Z nich snadným a zaručeným postupem vyrobíte sýry jako Camembert, Gouda i kvalitní francouzský Fromage Frais nebo-li čerstvý sýr. Můžete dělat i takové bonbónky, jako je zrající sýr tipu Crottin a dokonce dva typy sýrů se Zelenou či Modrou plísní.

Kultury řady Beaugel jsou připraveny s návodem a k některým je připojeno i video, které Vám při výrobě pomůže.
 
Stále však zůstává dost otázek a nejasností v postupu, které Vám pomůže tento kurz zodpovědět. Vychytávky lektora, který všechny postupy odzkoušel, sestavil české návody a vytvořil videa, Vám pomůžou ještě více přizpůsobit výrobu Vašim podmínkám.
Na kurzu se zaměříme také na sýry typu Mozzarella a Korbáček, tedy tažené sýry. Dále na výrobu másla, kysané smetany, jogurtů a zakysů s probiotiky.

Kurz pro úplné začátečníky i mírně pokročilé. Pro ty, kdo o výrobě zatím jen uvažují nebo už něco zkoušeli. Pro výrobu domácí i malou faremní.

Co se dozvíte?

  • jednotlivé druhy kultur Beaugel, čím jsou typické a jejich použití v praxi
  • všechny potřebné kroky v praxi - zaočkování a sýření, krájení, dohřívání, plnění do forem, odkapávání a otáčení, lisování, uložení do zrání atd.
  • pomůcky a vybavení, jejich kombinace, vychytávky, formy
  • zrání - postupný růst plísně, jak to vypadá, co se děje uvnitř sýru, jak se postupně mění jeho konzistence a chuť
  • ošetřování polotvrdých sýrů typu Gouda a Tomme, délka zrání, zajištění vlhkosti
  • rozdíly při výrobě z mléka kravského, kozího, popř. ovčího, vliv kvality mléka na celkový výsledek
  • srovnání výroby z kultur Beaugel a profi-kultur, jak je možné přejít na levnější výrobu z větších balení kulrur pro faremní výrobu a malé mlékárny
  • rozdíl mezi zráním a uchováváním, jak uchovávat bezpečnost konzumace, spotřeba, servírování
  • výroba másla, zakysané smetany, jogurtů, zákysů
  • tažené sýry rychlou i klasickou metodou - Mozzarella, Korbáček a pod.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: