6. kurz Výroba sýrů 1 + Kozí sýry 1.,2.6.2024

 

Výroba sýrů 1 - kurz pro všechny druhy sýrů obohacený o Kozí sýry

Devět technologických kroků, které Vás nasměrují k výrobě tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat všechny sýry.

ťapka - krátký popis Kozí sýry často budí dojem, že se jedná o bílý sýr tvarohového typu, případně se směsí bylin. Opak je pravdou, kozích sýrů je nepřeberné množství, od čerstvých tvarohových, přes zrající plísňové až po tvrdé dlouhozrající sýry. A tím se budeme zabývat, výrobou rozsáhlého množství sýrů z kozího mléka.

Malé tajemství: " Cítíte z kozího sýru kozinu? Tak to není kozou, ale špatnou výrobou. .. Nevěříte? Uvidíte."

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Cena 3 800 Kč bez DPH
4 598 Kč / osoba    
Kód produktu 5450
Kategorie kurzy Výroby sýrů
 

 Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.

info

Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry

Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních devět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj.

To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).

Co se dozvíte?

Základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...


kozí sýry 

Kozích sýrů je mnoho druhů. Mají své zástupce od čerstvých sýrů, přes plísňové chuťovky až k bochníkům. Rozhodně zboříme mýtus o tom, že z kozího mléka něco nejde. Na druhou stranu budeme respektovat skvělé vlastnosti kozího mléka a řekneme si, co je typické a vhodné z něj dělat.
 
Vezmeme to od začátku, od vlastností kozího mléka, postupy při očkování kultur a předezrání mléka, sýření včetně dávkování syřidla. Krájení,formování, odkapávání, tvar a velikost, teploty, časy, solení atd. To vše má vliv na výsledek našeho snažení. Nakonec samozřejmě fáze zrání a v něm zase otáčení, teploty, čas, ošetřování ... není toho zrovna málo :-).

 

Ke kurzu jsou připravena skripta z obou kurzů, včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: