npm

OMEGA - mezofilní DL3,5 na 700l mléka

 
  • 1 z 2
 

Velmi mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě tradičních selských sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru.

Cena 326,45 Kč / ks bez DPH
395 Kč / ks    
Kód produktu 655
Kategorie Mezofilní
 
 

OMEGA1 - mezofilní mlékárenská kultura 

v lyofilizované formě určená k přímému zaočkování do mléka.


Velmi mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě tradičních selských sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru. Zrání může být krátké (30min), ale i dlouhé (3h) v závislosti na technologii výroby a požadovaných vlastností výrobku.

 

Směs velmi odolných kmenů, které vyrábí málo plynů (90% homofermentativní).

Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 35°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.


Složení kultury

- 80% Lct. Cremoris + Lct. Lactis
- 20% Lct. Diacetilactis + Leuc. Crremoris + S. Thermophilus

 

Dávkování - DL3,5 - doporučené k přímému zaočkování 700l mléka


Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.


Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

Skladování a doba trvanlivosti : doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.


APLIKACE – doporučené postupy:
Tvarohové sýry - mléko se zaočkuje po večerním dojení (teplota mléka 30°C - 37°C) a po 50 minutách se ochladí na 15 - 17°C. Ráno se k večernímu mléku přidá ranní nádoj a teplota mléka se upraví na 18 - 21°C. Pak se přidá velice malé množství syřidla.
Měkké sýry - mléko se před sýřením nechá předezrát kuturou 50 - 180 min dle technologie výroby sýru.
Lisované sýry - mléko se nechá zrát 30 minut s kulturou a poté se zasýří. Omega vytvoří jemné okyselení. Sýry mají hladkou strukturu s minimem ok.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

 

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů a dalších výrobků najdete na stránkách www.dobrysyr.cz.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.