VIVO Tvaroh - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování

 
  • 1 z 2
 

tvarohStartovací bakterie pro výrobu kvalitního čistého domácího tvarohu.

tr.-ťapka náp+oř. - kopieTvaroh je zdroj nezbytných lehce stravitelných bílkoviny

Návod na přípravu součástí balení. Kulturu lze přeočkovat  tlačítko - více info

Cena 36,36 Kč / ks bez DPH
44 Kč / ks    
Kód produktu 792
Kategorie řada VIVO
 
Tvaroh

Tvaroh řady VIVO               tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Startovací bakterie pro výrobu kvalitního čistého domácího tvarohu.

Výsledný produkt neobsahuje žádné přidané látky, stabilizátory ani konzervační látky.

Tvaroh je zdroj nezbytných lehce stravitelných bílkoviny. Minerálů jako je draslík, fosfor, vápník a mnoho další. Tyto látky posilují hlavně svaly, kosti a ostatní tkáně.

 


Vhodná pro zakysání všech druhů mléka i jejich kombinací.

Kultura zvládá zakysat i průmyslově upravené mléko běžně prodávané v obchodě. Nejlepší výsledky však budete mít při výrobě z mléka vlastního čerstvého nebo kvalitního mléka přímo od farmáře.

Výrobce doporučuje k přeočkování 1x.

Několikanásobné přeočkování není vyloučené, ale může mít vliv na poměr zastoupených kultur a výrobek už nemusí mít stejné vlastnosti. To může mít vliv na jeho účinnost a trvanlivost výrobku. Úspěšný výsledek však můžeme ovlivnit kvalitou přípravy a dodržováním čistoty při výrobě.

 Při odběru přeočkovací dávky u Tvarohu VIVO je nutné odebrat dávku před dohřívání, ze zákysu, kdy jsou kultury plně rozvinuty.


 

Dodávané balení kultur VIVO-SYN.

Dávkování: Lahvička je určena na 1-3 litry mléka. Přeočkování doporučeno 1x.

Balení: Lahvička s kulturou 0,5g.

Jedná se o mrazem vysušený prášek balený v praktických plastových lahvičkách.

 

Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Zákysy VIVO jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostečné nebo nevhodné životosprávy.Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií.


Jednoduchá výroba:

1. Příprava mléka

1-3 litry mléka zahřejte na 80-90 °C (pasterace). Poté zchlaďte na 37-40 °C.

2. Přidání kultury

Přidejte kulturu VIVO-SYN Tvaroh a rovnoměrně promíchejte: do lahvičky přidejte mléko, ne teplejší než 42°C, protřepejte dokud se prášek nerozpustí a vlijte do mléka.

3. Kysání mléka

Je nutné, aby mléko zaočkované bateriemi mělo po dobu 8 hodin teplotu 37 - 40°C. Toho můžete docílit omotáním nádoby dekou, nebo velkým ručníkem, dát pod přikrývku nebo na topení. Ochlazením se výrazně snižuje aktivita baterií a doba kysání se prodlužuje. Můžete použít jogurtovač nebo jakkoliv jinaK vhodně udržet teplotu potřebnou k fermentaci.

4. Zkontrolujte a zchlaďte výrobek

Po uplynutí 8 hodin výrobek zkontrolujte. Pokud ještě nedosáhl požadované konzistence je možné kultuvaci prodloužit o 1 - 3 hodiny.

Hotový výrobek dejte zchladit do lednice.

Před konzumací můžete přidávat ovoce, ořechy, med, cereálie, cukr a další přísady dle vlastní chuti.

 

 

Pro přeočkování: IHNED po výrobě odeberte přibližně 3 polévkové lžíce na každý další 1l mléka a uchovejte je v čisté uzavřené nádobě v lednici. Dávky k přeočkování by měly vydržet bez otevření nejméně 7 dní. Chcete-li si nechat více dávek, je vhodné skladovat každou zvlášť. Je důležité, aby se do produktu pro přeočkování nedostaly nežádoucí bakterie.


Složení - Lactobacillus acidophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Streprococcus salivarius sebsp. thermophilus

Alergeny -   Mléko a výrobky z mléka

 


 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při teplotě 2 až 8°C 12 měsíců, při teplotě -12 až -18°C 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah lahvičky je nutné chránit před vniknutím vlhkosti a po otevření lahvičky její obsah co nejdříve spotřebovat.

- MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST KULTURY DO 12/2017 -

Hotový výrobek skladujte v ledničce při teplotě 2 až 8°C přibližně 3 dny.


 

 

Více se o výrobě zákysu dozvíte v příbalovém letáku (případně je možné si jej stáhnout v záložce ke stažení), nebo na www.syrydoma.cz.

 

O své zkušenosti a nápady se s námi můžete podělit na facebookové stránce VIVO zákysy na adrese: https://www.facebook.com/VIVOzakysy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.