npm

VIVO Imunovit - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování

 
 

tr.-ťapka náp+oř. - kopie Imunita a odolnost pro celou rodinu.

Zákys s velmi příjemnou jemnou chutí s jedinečným složením a poměrem bakterií. Pravidelná konzumace může zvýšit imunitu a snížit četnost nachlazení a respiračních chorob. 

Do ovoce, müsli, dezertů i ovocných koktejlů, smoothie.

Návod na přípravu součástí balení. Kulturu lze přeočkovat  tlačítko - více info

Cena bez DPH 36,36 Kč bez DPH
44 Kč / ks    
Kód produktu 924
Kategorie řada VIVO-SYN
 
 

IMUNOVIT ŘADY VIVO                    tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Příjemný jemný zákys. Zvyšuje imunitu. Snižuje vnímavost k nachlazení.
Jedinečné složení a poměr bakterií s obsahem bifido a acido bakterií.

 

Lze konzumovat v přírodní formě i slazené. Do ovoce, müsli, dezertů i ovocných koktejlů, smoothie.


Vhodná pro zakysání všech druhů mléka i jejich kombinací.

Kultura zvládá zakysat i průmyslově upravené mléko běžně prodávané v obchodě. Nejlepší výsledky však budete mít při výrobě z čerstvého mléka od vlastních zvířat nebo kvalitního mléka přímo od farmáře.

Výrobce doporučuje k přeočkování 1x.

Několikanásobné přeočkování není vyloučené, ale může mít vliv na poměr zastoupených kultur a výrobek už nemusí mít stejné vlastnosti. To může mít vliv na jeho účinnost a trvanlivost výrobku. Úspěšný výsledek však můžeme ovlivnit kvalitou přípravy a dodržováním čistoty při výrobě.

 


- také v ČISTÉ FORMĚ bez kysání -

Každému nechutnají kysané výrobky. Kulturu lze také užívat pro obnovení mikroflóry v čisté (nezakysané) podobě. Vhodné pro lidi smírnou nesnášenlivostí mléka a mléčných výrobků (výrobek stále obsahuje v malém množství sušené kravské mléko, které je použito jako plnidlo kultury). V tomto případě použijte vždy neotevřenou lahvičku, kterou zředíte lžící vlažné pitné vody. Po rozpuštění vypijte.

Při čisté (nefermentované) konzumaci používejte 1 lahvičku 1-2 krát denně ihned po jídle po dobu 1-3 týdnů! Pro dosažení maximálního účinku je vhodné kombinovat čisté kultury s domácími mléčnými výrobky.


 

Bifidobakterie:

  • obnovují zdravou střevní mikroflóru, chrání střevní stěnu a tvoří bariéru proti průniku toxinů do těla
  • mají vysokou aktivitu proti patogenním mikroorganismům
  • rozvojem mastných kyselin se podílí na zlepšení trávení
  • zlepšují vstřebávání vápníku, železa a vitaminu D přes střevní stěnu

 

Acidobakterie:

  • brání rozvoji patogenů, normalizují trávení
  • obnovují a udržují střevní mikroflóru 
  • tlumí rozvoj zánětů a aktivují očistné procesy
  • neutralizují toxiny
  • zdroj vitaminu B12

 

Dodávané balení kultur VIVO-SYN.

Dávkování: Lahvička je určena na 1-3 litry mléka. Přeočkování doporučeno 1x.

Balení: Lahvička s kulturou 0,5g.

Jedná se o mrazem vysušený prášek balený v praktických plastových lahvičkách.

 

Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Zákysy VIVO jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostečné nebo nevhodné životosprávy.Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií.


Jednoduchá výroba:

1. Příprava mléka

1-3 litry mléka zahřejte na 80-90 °C (pasterace). Poté zchlaďte na 37-40 °C.

2. Přidání kultury

Přidejte kulturu VIVO-SYN Bifivit a rovnoměrně promíchejte: do lahvičky přidejte mléko, ne teplejší než 42°C, protřepejte dokud se prášek nerozpustí a vlijte do mléka.

3. Kysání mléka

Je nutné, aby mléko zaočkované bateriemi mělo po dobu 8 hodin teplotu 37 - 40°C. Toho můžete docílit omotáním nádoby dekou, nebo velkým ručníkem, dát pod přikrývku nebo na topení. Ochlazením se výrazně snižuje aktivita baterií a doba kysání se prodlužuje. Můžete použít jogurtovač nebo jakkoliv jinaK vhodně udržet teplotu potřebnou k fermentaci.

4. Zkontrolujte a zchlaďte výrobek

Po uplynutí 8 hodin výrobek zkontrolujte. Pokud ještě nedosáhl požadované konzistence je možné kultuvaci prodloužit o 1 - 3 hodiny.

Hotový výrobek dejte zchladit do lednice.

Před konzumací můžete přidávat ovoce, ořechy, med, cereálie, cukr a další přísady dle vlastní chuti.

 

 

Pro přeočkování: IHNED po výrobě odeberte přibližně 3 polévkové lžíce na každý další 1l mléka a uchovejte je v čisté uzavřené nádobě v lednici. Dávky k přeočkování by měly vydržet bez otevření nejméně 7 dní. Chcete-li si nechat více dávek, je vhodné skladovat každou zvlášť. Je důležité, aby se do produktu pro přeočkování nedostaly nežádoucí bakterie.


Složení

- Streptococcus thermophilus

- Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus

Lactobacillus acidophilus

- Bifidobacterium lactis

Alergeny -   Mléko a výrobky z mléka


Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při teplotě 2 až 8°C 12 měsíců, při teplotě -12 až -18°C 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah lahvičky je nutné chránit před vniknutím vlhkosti a po otevření lahvičky její obsah co nejdříve spotřebovat.

- MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST KULTURY DO 12/2017 -

Hotový výrobek skladujte v ledničce při teplotě 2 až 8°C přibližně 3 dny.

 


Více se o výrobě zákysu dozvíte v příbalovém letáku (případně je možné si jej stáhnout v záložce ke stažení), nebo na www.syrydoma.cz.

 

O své zkušenosti a nápady se s námi můžete podělit na facebookové stránce VIVO zákysy na adrese: https://www.facebook.com/VIVOzakysy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.