npm

VIVO Jogurt na 3l mléka, vhodná k přeočkování

 
 

jogurt

Živý jogurt upravuje trávení díky rozvoji střevní mikroflory, napomáhá odstraňování toxických látek z těla.

Každodenní konzumace jogurtu podporuje celkovou imunitu. Urychluje metabolismus a napomáhá tak udržovat optimální tělesnou váhu.tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Pod značkou kvality SYN.  Pod značkou kvality SYN.      tlačítko - více info

Cena 36,36 Kč / ks bez DPH
44 Kč    
Kód produktu 783
Kategorie řada VIVO-SYN
 
 
Kultura pro výrobu domácího jogurtu řady VIVO-SYN.

JOGURT řady VIVO-SYN                    tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Živý jogurt upravuje trávení díky rozvoji střevní mikroflory, napomáhá odstraňování toxických látek z těla.
Každodenní konzumace jogurtu podporuje celkovou imunitu. Urychluje metabolismus a napomáhá tak udržovat optimální tělesnou váhu.

Zaočkovací kultura pro přípravu jogurtu s obsahem klasické jogurtové kultury obohacený o acidofilní kmeny.


Vhodná pro zakysání všech druhů nléka i jejich kombinací.

Kultura zvládá zakysat i průmyslově upravené mléko běžně prodávané v obchodě. Nejlepší výsledky však budete mít při výrobě z mléka vlastního čerstvého nebo kvalitního mléka přímo od farmáře.

Výrobce doporučuje k přeočkování 1x.

Několikanásobné přeočkování není vyloučené, ale může mít vliv na poměr zastoupených kultur a výrobek už nemusí mít stejné vlastnosti. To může mít vliv na jeho účinnost a trvanlivost výrobku. Úspěšný výsledek však můžeme ovlivnit kvalitou přípravy a dodržováním čistoty při výrobě.


Jogurt vytváří vysoký obsah kyseliny mléčné, která zabraňuje rozvoji škodlivých mikroorganismů. Jogurt normalizuje pohyblivost střev a je tak pravencí proti zácpě. Rychle snižuje pocit hladu.

Dodávané balení kultur VIVO-SYN.

 

Dávkování: lahvička je určena na 1-3 litry mléka. Přeočkování doporučeno 1x.

Balení: lahvička s kulturou 0,5g.

 

Jedná se o mrazem vysušený prášek balený v praktických plastových lahvičkách.

Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Zákysy VIVO-SYN jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostečné nebo nevhodné životosprávy.Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií. V případě podezření na vážnější zdravotní komplikace se poraďte se svým lékařem.


Jednoduchá výroba:

1. Příprava mléka

1-3 litry mléka zahřejte na 80-90 °C (pasterace). Poté zchlaďte na 37-40 °C.

2. Přidání kultury

Přidejte kulturu VIVO-SYN Jogurt a rovnoměrně promíchejte: do lahvičky přidejte mléko, ne teplejší než 42°C, protřepejte dokud se prášek nerozpustí a vlijte do mléka.

3. Kysání mléka

Je nutné, aby mléko zaočkované bateriemi mělo po dobu 8 hodin teplotu 37 - 40°C. Toho můžete docílit omotáním nádoby dekou, nebo velkým ručníkem, dát pod přikrývku nebo na topení. Ochlazením se výrazně snižuje aktivita baterií a doba kysání se prodlužuje. Můžete použít jogurtovač nebo jakkoliv jinaK vhodně udržet teplotu potřebnou k fermentaci.

4. Zkontrolujte a zchlaďte výrobek

Po uplynutí 8 hodin výrobek zkontrolujte. Pokud ještě nedosáhl požadované konzistence je možné kultuvaci prodloužit o 1 - 3 hodiny.

Hotový výrobek dejte zchladit do lednice.

Před konzumací můžete přidávat ovoce, ořechy, med, cereálie, cukr a další přísady dle vlastní chuti.

 

 

Pro přeočkování: IHNED po výrobě odeberte přibližně 3 polévkové lžíce na každý další 1l mléka a uchovejte je v čisté uzavřené nádobě v lednici. Dávky k přeočkování by měly vydržet bez otevření nejméně 7 dní. Chcete-li si nechat více dávek, je vhodné skladovat každou zvlášť. Je důležité, aby se do produktu pro přeočkování nedostaly nežádoucí bakterie.


Složení - Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- Lactobacillus acidophilus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
- Streprococcus salivarius subsp. thermophilus

Alergeny -   Mléko a výrobky z mléka


Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při teplotě 2 až 8°C 12 měsíců, při teplotě -12 až -18°C 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah lahvičky je nutné chránit před vniknutím vlhkosti a po otevření lahvičky její obsah co nejdříve spotřebovat.

Hotový výrobek skladujte v ledničce při teplotě 2 až 8°C přibližně 3 dny.


Více se o výrobě zákysu dozvíte v příbalovém letáku (případně je možné si jej stáhnout v záložce ke stažení), nebo na www.syrydoma.cz.

 

O své zkušenosti a nápady se s námi můžete podělit na facebookové stránce VIVO zákysy na adrese: https://www.facebook.com/VIVOzakysy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.