VIVO Kefír - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování

 
  • 1 z 2
 

kefírVybraná mikroflóra kefírových zrn z původní "kefírové houby". Kvalitní hustý kefír. Kefír je snadno stravitelný a prospěšný zažívání. tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Návod na přípravu součástí balení. Kuklturu lze přeočkovat. tlačítko - více info

Cena 36,36 Kč / ks bez DPH
44 Kč / ks    
Kód produktu 790
Kategorie řada VIVO-SYN
 
 
Kefír

Kefír řady VIVO                 tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Pravidelná konzumace živého kefíru urychluje metabolismu a tím napomáhá regulaci tělesné hmotnosti a tělesného tuku. 


Jedná se o zaočkovací kulturu pro výrobu domácího živého kefíru. Vhodná pro zakysání všech druhů mléka i jejich kombinací.

Kultura zvládá zakysat i průmyslově upravené mléko, běžně prodávané v obchodě. Nejlepší výsledky však budete mít při výrobě z čerstvého mléka z vlastního hospodářství nebo z kvalitního mléka přímo od farmáře.

Výrobce doporučuje k přeočkování 1x. Je tak zajištěn stále stejný poměr zastoupených kultur.

Z naší zkušenosti lze využít pro přeočkování až 5x. Je však velmi důležité dodržet podmínky a čistotu výroby a skladování. Jakmile výrobek začne měnit své vlastnosti, kultury už nejsou v dostatečné kondici a je nutné použít pro další výrobu novou dávku sušených kultur.


Užitečné vlastnosti Kefíru:

  • kefírové bakterie inhibují růst škodlivých bakterií a patogenů
  • zvyšuje rychlost metabolismu a napomáhá úpravě tělesné hmotnosti a množství tělesného tuku
  • antibakteriální a antimykotický
  • příznivý vliv na hladinu cholesterolu, cukru a krevní tlak
  • pozitivní vliv na funkci ledvin

Dodávané balení kultur VIVO-SYN.

 

Dávkování: Lahvička je určena na 1-3 litry mléka. Doporučeno k přeočkování 1x.

Balení: Lahvička s kulturou 0,5g.

 

Jedná se o mrazem vysušený prášek balený v praktických plastových lahvičkách.

Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Zákysy VIVO jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostečné nebo nevhodné životosprávy.Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií. 


Jednoduchá výroba:

1. Příprava mléka

1-3 litry mléka zahřejte na 80-90 °C (pasterace). Poté zchlaďte na 37-40 °C.

2. Přidání kultury

Přidejte kulturu VIVO-SYN Kefír a rovnoměrně promíchejte: do lahvičky přidejte mléko, ne teplejší než 42°C, protřepejte dokud se prášek nerozpustí a vlijte do mléka.

3. Kysání mléka

Je nutné, aby mléko zaočkované bateriemi mělo po dobu 8 hodin teplotu 37 - 40°C. Toho můžete docílit omotáním nádoby dekou, nebo velkým ručníkem, dát pod přikrývku nebo na topení. Ochlazením se výrazně snižuje aktivita baterií a doba kysání se prodlužuje. Můžete použít jogurtovač nebo jakkoliv jinaK vhodně udržet teplotu potřebnou k fermentaci.

4. Zkontrolujte a zchlaďte výrobek

Po uplynutí 8 hodin výrobek zkontrolujte. Pokud ještě nedosáhl požadované konzistence je možné kultuvaci prodloužit o 1 - 3 hodiny.

Hotový výrobek dejte zchladit do lednice.

Před konzumací můžete přidávat ovoce, ořechy, med, cereálie, cukr a další přísady dle vlastní chuti.

 

 

Pro přeočkování: IHNED po výrobě odeberte přibližně 3 polévkové lžíce na každý další 1l mléka a uchovejte je v čisté uzavřené nádobě v lednici. Dávky k přeočkování by měly vydržet bez otevření nejméně 7 dní. Chcete-li si nechat více dávek, je vhodné skladovat každou zvlášť. Je důležité, aby se do produktu pro přeočkování nedostaly nežádoucí bakterie.


Složení - Mikroflóra kefírových zrn.
- Acetobacter aceti
- Lactobacillus acidophilus
- Lactobacillus casei
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
- Saccharomyces unisporus
- Streprococcus salivarius sebsp. thermophilus

Alergeny -   Mléko a výrobky z mléka


Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při teplotě 2 až 8°C 12 měsíců, při teplotě -12 až -18°C 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah lahvičky je nutné chránit před vniknutím vlhkosti a po otevření lahvičky její obsah co nejdříve spotřebovat.

- Minimální trvanlivost kultury do 12/2017 -

Hotový výrobek skladujte v ledničce při teplotě 2 až 8°C přibližně 3 dny.


Více se o výrobě zákysu dozvíte v příbalovém letáku (případně je možné si jej stáhnout v záložce ke stažení), nebo na www.syrydoma.cz.

 

O své zkušenosti a nápady se s námi můžete podělit na facebookové stránce VIVO zákysy na adrese: https://www.facebook.com/VIVOzakysy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.