VIVO Kysaná smetana - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování

 
  • 1 z 3
 

kysaná smetanaKvalitní vydatná domácí kysaná smetana. Neobsahuje žádné další přísady, jako škroby, rostlinné oleje nebo konzervanty. Zdroj minerálních látek a vitamínů.tr.-ťapka náp+oř. - kopie Z jemně zakysané smetany lze dále vyrábět máslo. Máslo má po zakysání delší trvanlivost a zajímavější chuť. 

Návod na přípravu součástí balení. Kulturu lze přeočkovat tlačítko - více info

Cena 36,36 Kč / ks bez DPH
44 Kč / ks    
Kód produktu 791
Kategorie řada VIVO-SYN
 
Kysaná smetana

Kysaná smetana řady VIVO                    tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Jemná. Čerstvá. Vydatná. Domácí. Plná živých bakterií. Nebsahuje žádné další přísady, jako škroby, rostlinné oleje nebo konzervanty. Zdroj minerálních látek a vitamínů.

Kulturu můžete použít i na zákys přímo z mléka. Obsah bakterií mléčného kysání bude stejný, ale obsah tuku nižší.

Je možné ji využít na dezerty, k pečení i vaření. K přípravě pomazánek. 


Zaočkovací kultura pro výrobu husté, chutné domácí zakysané smetany. Vhodná pro zakysání všech druhů mléka i jejich kombinací.

Kultura zvládá zakysat i průmyslově upravené mléko nebo smetanu (šlehačku) běžně prodávané v obchodě. Nejlepší výsledky však budete mít při výrobě z čerstvého mléka z vlastního hospodářství nebo z kvalitního mléka přímo od farmáře. Na kravském mléce je možné smetanu sbírat z povrchu, kde se usadí. Z kozího mléka lze smetanu získat odstředěním.

Výrobce doporučuje k přeočkování 1x. Je tak zajištěn stále stejný poměr zastoupených kultur.

Z naší zkušenosti lze využít pro přeočkování až 5x. Je však velmi důležité dodržet podmínky a čistotu výroby a skladování. Jakmile výrobek začne měnit své vlastnosti, kultury už nejsou v dostatečné kondici a je nutné použít pro další výrobu novou dávku sušených kultur.


Dodávané balení kultur VIVO-SYN.Dávkování: Lahvička je určena na 1-3 litry mléka. Přeočkování doporučeno 1x.

Balení: Lahvička s kulturou 0,5g.

 

Jedná se o mrazem vysušený prášek balený v praktických plastových lahvičkách.

Berte v úvahu, že se nejedná o lék. Zákysy VIVO jsou běžnou součástí a doplňkem výživy. Mohou zlepšit Vaši kondici a předcházet vážnějším zdravotním komplikacím, které mohou být následkem nedostečné nebo nevhodné životosprávy.Uváděné vlastnosti jsou běžnými vlastnostmi použitých bakterií. 


Jednoduchá výroba:

1. Příprava mléka

1-3 litry mléka zahřejte na 80-90 °C (pasterace). Poté zchlaďte na 37-40 °C.

2. Přidání kultury

Přidejte kulturu VIVO-SYN Kysaná smetana a rovnoměrně promíchejte: do lahvičky přidejte mléko, ne teplejší než 42°C, protřepejte dokud se prášek nerozpustí a vlijte do mléka.

3. Kysání mléka

Je nutné, aby mléko zaočkované bateriemi mělo po dobu 8 hodin teplotu 37 - 40°C. Toho můžete docílit omotáním nádoby dekou, nebo velkým ručníkem, dát pod přikrývku nebo na topení. Ochlazením se výrazně snižuje aktivita baterií a doba kysání se prodlužuje. Můžete použít jogurtovač nebo jakkoliv jinaK vhodně udržet teplotu potřebnou k fermentaci.

4. Zkontrolujte a zchlaďte výrobek

Po uplynutí 8 hodin výrobek zkontrolujte. Pokud ještě nedosáhl požadované konzistence je možné kultuvaci prodloužit o 1 - 3 hodiny.

Hotový výrobek dejte zchladit do lednice.

Před konzumací můžete přidávat ovoce, ořechy, med, cereálie, cukr a další přísady dle vlastní chuti.

 

 

Pro přeočkování: IHNED po výrobě odeberte přibližně 3 polévkové lžíce na každý další 1l mléka a uchovejte je v čisté uzavřené nádobě v lednici. Dávky k přeočkování by měly vydržet bez otevření nejméně 7 dní. Chcete-li si nechat více dávek, je vhodné skladovat každou zvlášť. Je důležité, aby se do produktu pro přeočkování nedostaly nežádoucí bakterie.


Složení - Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
- Streprococcus salivarius sebsp. thermophilus

Alergeny -   Mléko a výrobky z mléka


Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při teplotě 2 až 8°C 12 měsíců, při teplotě -12 až -18°C 18 měsíců od data výroby uvedeného na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah lahvičky je nutné chránit před vniknutím vlhkosti a po otevření lahvičky její obsah co nejdříve spotřebovat.

- Minimální trvanlivost Kultury do 12/2017 -

Hotový výrobek skladujte v ledničce při teplotě 2 až 8°C přibližně 3 dny.


Více se o výrobě zákysu dozvíte v příbalovém letáku (případně je možné si jej stáhnout v záložce ke stažení), nebo na www.syrydoma.cz.

 

O své zkušenosti a nápady se s námi můžete podělit na facebookové stránce VIVO zákysy na adrese: https://www.facebook.com/VIVOzakysy.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.