Plísně a kvasinky

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek. Určené k dávkování přímo do mléka.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu

 

Nejprodávanější

205
2801205280
Značky

Stránka 1 z 2 - 13 položek celkem

  • SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 1863
    SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem
    Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní 

    260 Kč / ks
  • MG 9181 Kód: 114
    SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem
    Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. 

    260 Kč / ks
  • SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 113
    SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
    Skladem
    Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses

    260 Kč / ks
  • SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis Kód: 116
    SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis
    Skladem
    Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

    250 Kč / ks
  • SIGMA 54 - Geotrichum Candidum Kód: 721
    SIGMA 54 - Geotrichum Candidum
    Skladem
    Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 55 - Geotrichum Candidum Kód: 117
    SIGMA 55 - Geotrichum Candidum
    Skladem
    Béžová, velmi aromatická plíseň.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens Kód: 118
    SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens
    Skladem
    Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

    205 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l Kód: 115
    SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l
    Skladem
    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání. Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.   Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

    220 Kč / ks
  • SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l Kód: 130
    SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l
    Skladem
    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání. Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

    220 Kč / ks
  • SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l Kód: 971
    SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
    Skladem
    Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu.    Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. 

    250 Kč / ks
  • SIGMA 96 SP - St. Paulin Kód: 587
    SIGMA 96 SP - St. Paulin
    Skladem
    Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

    280 Kč / ks
  • SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry Kód: 112
    SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry
    Skladem
    Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů.

    280 Kč / ks
Další produkty

Stránka 1 z 2 - 13 položek celkem