Popel sýrařský - kelímek 50g

 
  • 1 z 3
 

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvuťapka - krátký popis Působí také velmi efektně tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 213
Kategorie Popel sýrařský
 

Sýrařský popel z dřevin a travin           ťapka - popis

 

Vhodný obvykle k ošetření povrchu tvarohových sýrů s bílou plísní na povrchu. Upravuje kyselé prostředí a tím umožňuje růst bílé plísně na povrchu tvarohových sýrů. Vytváří také ochrannou vrstvu, která zabraňuje rozmnožení některých nežádoucích bakterií.

 

Příkladem jsou sýry Valencay a St. Maure. Výsledný efekt je také velmi esteticky zajímavý. Vhodné nanášet při nasolování společně se solí. Do sole vmíchat v poměru 1:4-5(sůl). Nebo naředit vodou a potřít celý povrch sýru. Doporučujeme použít rukavice, popel barví a špatně se smývá.

Dalším využitím je linka ve středu sýrů typu Morbier.


Balení: 50g v opakovaně uzavíratelném kelímku

Skladování: v suchu při pokojové teplotě

 

Podobné produkty

  • plís2 Kód: 418
    Popel sýrařský - sáček 1kg
    Skladem
    Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

    1 550 Kč
  • plís3 Kód: 417
    Popel sýrařský - sáček 500g
    Skladem
    Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

    850 Kč
  • Popel sýrařský - k naředění v lahvičce 200ml Kód: 1853
    Popel sýrařský - k naředění v lahvičce 200ml
    Skladem
    Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Balení připravené pro využití při domácí výrobě Zrajících sýrů z kultury Beaugel 15. Snadné aplikace 

    52 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: