SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l

 
  • 1 z 2
 

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.

Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.  

Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 181,82 Kč bez DPH
220 Kč / ks    
Kód produktu 115
Kategorie Plísně a kvasinky
 

Sigma 71 - Penicillium Candidum - velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání ťapka - popis

 

Plíseň pro typický bílý kožich sýrů typu Camembert. 
Čistá plíseň bez startovací kultury.
Pro sýry typu Camembert je vhodné použít, jako startovací kulturu IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťujících typickou chuť těchto sýrů. Pro rosení lze plísně namíchat do roztoku.
Pro tvarohové sýry jsou vhodné startovací kultury: Alpha, Omega nebo lahodná Iota FF.

 


Pomalé prozrávání. Velmi bílý, hustý, nízký porost plísně.

Penicillium Candidum je možné použít samostatně nebo spolu s Geotrichum Candidum (Sigma 55 a 54), ta zvyšuje pevnost kůrky a chrání před sklouznutím ze zralého sýru u sýrů typu Camembert. Dále zvyšuje ochranu sýrů před kontaminací modrými a zelenými plísněmi a černou plísní Mucor.


Dávkování: 250 - 500l mléka

 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Použití: Zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a dále před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nechlorované vodě s přídavkem soli 5 - 8g/1l vody.

 


Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpoušt.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci ve výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzech "Výroba sýrů 1" nebo "Měkké zrající a plísňové sýry" nebo "Kozí sýry" a pod. Info na stránkách www.dobrykurz.cz

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: