Beaugel práškové syřidlo ŽIVOČIŠNÉ P1100V - 60g

 
 

Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000. 

ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. tlačítko - více info

 

Dostupnost Skladem
Cena 739,67 Kč bez DPH
895 Kč / ks    
Kód produktu 6818
Kategorie Syřidla a chlorid vápenatý
 

Živočišné Práškové syřidlo Beaugel P1100V  ťapka - krátký popis

 

Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000. 

Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.


Příprava práškového syřidla:

60g : 440ml vody: Rozmíchejte 440ml čisté nechlorované vody a 60g práškového syřidla Beaugel P1100V.

Přibližné dávkování naředěného syřidla 60g/440ml vody, síla 1:100000 :

- Tvaroh/ Čerstvý sýr 0,5ml na 100 litrů mléka
- Zrající tvarohové sýry 1ml na 100 litrů mléka
- Sýry typu Camembert/Hermelín 2ml na 100l mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 2,5 ml na 100 litrů mléka

 

Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.

6g : 440ml vody: Rozmícháním např. 6g v 440ml vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete tak lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka. 

Přibližné dávkování naředěného syřidla 6g/440ml vody, síla 1:10000 :

- Tvaroh/ Čerstvý sýr 5ml na 100 litrů mléka
- Zrající tvarohové sýry 10ml na 100 litrů mléka
- Sýry typu Camembert/Hermelín 20ml na 100l mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 25 ml na 100 litrů mléka

 

Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.

UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.). Také naředěné syřidlo časem slábne. 

 


 

Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 3 měsíce při 4°C.  

Složení: Enzym Chymozin 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: