IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka

 
 

ťapka - krátký popis Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná.

Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

Cena 148,76 Kč bez DPH
180 Kč / ks    
Kód produktu 108
Kategorie E-shop
 

IOTA 2 - Propionová s velmi nízkou tvorbou ok

 

Propionová kultura netvořící děrování (oka) nebo jen velmi malá. Naopak produkuje větší množství aromatických látek a zajišťuje kvalitní prozrávání bílkovin. Zanechává příjemné typické oříškové aroma.
Dohřívané i nedohřívané lisované sýry. Protože nepotřebujeme prostor pro oka, mohou být sýry menších velikostí.

 


Propionová kultura není startovací kulturou a je nutné ji použít ve spojení s kulturou, která zajistí vhodné podmínky pro zakysání a následně pro rozvoj propionových bakterií.

Složení: vybrané propionové kmeny neprodukující plyny

Kmeny vysoce odolné při dohřívání k 53°C a s velmi nízkou aktivitou při teplotách 5 - 8°C. Neprosperují při vysokém podílu soli.

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 250 - 500l mléka


 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzu "Sýrařské minimum" na stránkách www.dobrykurz.cz

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů a dalších výrobků najdete na stránkách www.dobrysyr.cz 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: