Mlékárenské kultury

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.                tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury. Určené k dávkování přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit hlavně před vniknutím vlhkosti.
Produktové listy k dispozici na vyžádání pro potřeby výrobce. Nejsou určeny ke zveřejňování na internetu, ani kopírování.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 4 - 87 položek celkem

  • VIVO Kefír - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování Kód: 790
    Skladem

    kefírVybraná mikroflóra kefírových zrn z původní "kefírové houby". Kvalitní hustý kefír. Kefír je snadno stravitelný a prospěšný zažívání. tr.-ťapka náp+oř. - kopie

    Návod na přípravu součástí balení. Kuklturu lze přeočkovat. tlačítko - více info

    44 Kč / ks
  • BETA - mezofilní DL3,5 na 700l mléka Kód: 610
    Skladem

    Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

    395 Kč / ks
  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka Kód: 671
    Skladem

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • OMEGA - mezofilní DL1 na 200l mléka Kód: 605
    Vyprodáno

    Velmi mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě tradičních selských sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru.

    165 Kč / ks
  • LAMBDA 13 - termofilní jogurtová DL3,5 - dávkování viz. detail Kód: 649
    Skladem

    Kultura pro výrobu jogurtu velmi mírné kyselosti. Rychlé kmeny s velice nízkým dokysáváním.

    395 Kč / ks
  • BETA - mezofilní DL1 na 200l mléka Kód: 609
    Skladem

    Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

    165 Kč / ks
  • ALPHA - mezofilní DL1 na 200l mléka Kód: 607
    Skladem
    Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

    165 Kč / ks
  • DELTA - termofilní DL1 na 200l mléka Kód: 94
    Skladem

    Kultura vhodná k použití hlavně na sýry pařené, tažené a tvrdé tohoto typu, např. sýry typu "pasta filata", mozzarella, korbáčky, parenica a pod. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné.

    165 Kč / ks
  • DELTA - termofilní DL3,5 na 700l mléka Kód: 95
    Skladem

    Kultura vhodná k použití hlavně na sýry pařené, tažené a tvrdé tohoto typu, např. sýry typu "pasta filata", mozzarella, korbáčky, parenica a pod. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné.

    395 Kč / ks
  • Beaugel BIFIDUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 674
    Vyprodáno

    Kultura je určena pro výrobu zakysaného Bifi-mléka.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    95 Kč / ks
  • Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka Kód: 665
    Skladem

    ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

    Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • IOTA 1 - Propionová DL1 na 500l mléka Kód: 107
    Skladem

    Propionová kultura produkující plyn (tvořící oka) pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí.

    180 Kč / ks
  • váleček1 Kód: 1860
    Skladem

    ťapka - krátký popis Modrý váleček, tak přesně vypadá tato varianta sýrů s modrou plísní. Jemný i pikantní, k pochutnání i do kuchyně.

    Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • VIVO Bifivit - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování Kód: 782
    Skladem

    bifivitHustý zakysaný nápoj s příjemnou jemnou chutí, který chutná dětem. Obsah bifidobakterií a laktobacilů přispívá ke zvýšení imunity dostatečným množstvím přátelských mikroorganismů ve střevě. 

    tr.-ťapka náp+oř. - kopie Do ovoce, müsli, dezertů i ovocných koktejlů, smoothie.

    Návod na přípravu součástí balení. Kulturu lze přeočkovat  tlačítko - více info

    44 Kč / ks
  • LAMBDA 25 - termofilní jogurtová DL1 - dávkování viz. detail Kód: 755
    Skladem

    Kultura pro použití na výrobu jogurtových nápojů a zakysaných mlék. Obohacena o kulturu Lactobacillus Plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře, která prodlužuje dobu trvanlivosti konečného výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek. Po rozmíchání bude jogurt hladký.

    165 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum Kód: 115
    Skladem

    Používá se pro sýry typu Brie, Camembert a řadu dalších francouzských kozích sýrů, vhodné používat spolu s Geotrichum Candidum, ta chrání sýrovou kůrku před sklouznutím z dokončeného sýru.

    220 Kč / ks
  • VIVO FIT Jogurt - lahvička na 3l mléka, vhodná k přeočkování Kód: 929
    Vyprodáno

    tr.-ťapka náp+oř. - kopie Urychluje látkovou výměnu. Podporuje hubnutí.

    Speciálně navržen pro pomoc při hubnutí a udržení dobré fyzické kondice. 

    Do ovoce, müsli, dezertů i ovocných koktejlů, smoothie.

    Návod na přípravu součástí balení. Kulturu lze přeočkovat  tlačítko - více info

    44 Kč / ks
  • plís2 Kód: 1788
    Skladem

    ťapka - krátký popis Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence.

    Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

    Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel. tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • LAMBDA 12 - termofilní jogurtová DL3,5 - dávkování viz. detail Kód: 337
    Skladem

    Kultura vhodná pro přípravu jogurtu a jogurtového nápoje s příjemnou mírně kyselou chutí, pomalým dokysáváním a velmi mírným odlučováním syrovátky. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.

    395 Kč / ks
  • KAPPA 3 - balení DL3,5 na 300l mléka Kód: 125
    Skladem

    Směs termofilních a propionových bakterií určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkas - malý Gruyére.

    395 Kč / ks
  • KAPPA 1 - balení DL3,5 na 300l mléka Kód: 97
    Skladem

    Určeno pro dohřívané lisované sýry typu Gruyére.

    395 Kč / ks
  • GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka Kód: 355
    Skladem

    Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

    660 Kč / ks
  • Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 5l mléka Kód: 669
    Skladem

    ťapka - krátký popis Každý si chce zkusit udělat bochník sýra! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.

    Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • Beaugel KEFÍR 2 - výrazný - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Kód: 677
    Vyprodáno

    Kultura určena pro výrobu kefíru výraznější chuti.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    95 Kč / ks
  • Beaugel ELBEN - na 5l mléka (možno přeočkovávat) Akce Doprodej Kód: 675
    Skladem

    Kultura pro výrobu zakysaného mléka.

    Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

    Původně: 95 Kč
    Ušetříte: 47,50 Kč (–50 %)

    47,50 Kč / ks
Další produkty

Stránka 1 z 4 - 87 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.