npm

Kyselina vinná - 100g

 
 

Vhodné pro výrobu Mascarpone a Ricotta.

Cena 45,45 Kč / ks bez DPH
55 Kč / ks    
Kód produktu 560
Kategorie Kyseliny ke srážení
 
 

Kyselina vinná

 

Vhodné pro výrobu Mascarpone a Ricotta.
Dávkování 1 - 1,5g na litr mléka, smetany nebo syrovátky.

Kyselina vinná se používá především k úpravě kyselosti ovocných nápojů, vín, cukrovinek, želé, pekařských výrobků, ovocných šťáv, mražených mléčných výrobků, potravinářských barviv nebo sušených vaječných bílků. Dále se využívá jako kyselá složka do prášků do pečiva, též jako emulgátor regulující proces rosolovatění nebo jako zvlhčující látka. Pro svoji hroznovou a kyselou chuť se používá do sladkostí, limonád, zavařenin a pekařských výrobků. Krom toho má vlastnost vázat železnaté a měďnaté ionty, které katalyzují samovolnou oxidaci tuků, a tím může zabraňovat procesu žluknutí.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.