11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

FA32 - prům.22/20,8cm v. 25cm

 
  • 1 z 2
 

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Na sýry o váze 3 - 5kg dle výtěžnosti mléka. Různé výšky forem Vám umožňují různé naplnění sýřeninou a tím ovlivnit výslednou výšku sýru. tr.-ťapka náp+oř. - kopie 

Na sýry typu Pecorino a další polotvrdé zrající sýry.

Dostupnost Skladem
Cena 400,83 Kč bez DPH
485 Kč / ks    
Kód produktu 1938
Kategorie Lisování ruční nebo s malou zátěží
 

FA32 - NA POLOTVRDÉ SÝRY O VÁZE CCA 3 - 5KG  tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. V Itálii např. pro sýry typu Pecorino.

Určená k pěchování sýřeniny pěstí nebo mírnému přilisování. Sýřeninu vršíme až nad formu a postupně domačkáváme a pěchujeme do formy. Maximálně pro urychlení práce v počátku dáváme jednu formu na druhou a tím mírně podpoříme odtok syrovátky. 

Požadujeme-li vyšší tlak, můžeme si pomoci tak, že vložíme prázdnou formu do plné a tu jakkoliv vhodně zatížíme.

 

Rozměry:

Horní průměr 22 cm
Spodní průměr 20,8 cm
Výška 25 cm

 

S těmito formami pracujeme na kurzu Tvrdé a polotvrdé sýry - info na stránkách www.dobrykurz.cz