Koření Adžika 100g
Popis
Koření Adžika
Koření vhodné na bílé sýry, tvarohy a nakládané sýry.
Složení: sůl (max. 25%), koriandr, česnek, paprika sladká, saturejka, kopr, bazalka, majoránka, máta, petržel, chilli, citronová kůra. Může obsahovat stopy sezamu a celeru.
Adžika je původně abcházská ostrá zeleninová pasta používaná jako koření. Adžika je nedílnou součástí gruzínské kuchyně, intenzivně se používá na celém Kavkaze, její obliba se ale rozšířila do všech zemí bývalého SSSR.
Vzhledem k velkému rozšíření dnes existuje spousta různých receptů. Adžiky mívají různé složení, konzistenci i použití. Obvykle mívá adžika červenou barvu, existuje však i zelená verze (z zelených paprik).
Adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .