Odstředivka na mléko - 80l/h, celokovová
Popis
Odstředivka na mléko - celokovová 
Odstředivka k oddělení smetany od mléka, zpracuje až 80l mléka za hodinu. Motor má pomalý start a doběh, což je důležité pro plynulý chod a životnost motoru. Tělo odstředivky je masivní kovové. Nádoba na mléko má kapacitu 12l, je však možné odstředivku použít i bez ní a pouštět mléko hadičkou přímo z kbelíku nebo jiné nádoby.
Požadovanou tučnost smetany lze nastavit, respektive podíl mléka v odstřeďované smetaně. Nastavení je mechanické. Odstřeďováním se mléko zbavuje také nečistot a bakterií. Není vhodné smetanu, která zůstane na "miskách" stírat do odstředěné smetany, je nejvíce infikována.
Výhodou je, že můžete docílit stále stejné tučnosti smetany, která je vhodná pro Vaši výrobu. Podíl tuku v sýrech můžete snížit, ale i přidáním zvýšit, u těch, kde je požadovaná vyšší tučnost než je u mléka běžné. Lze dostat tuk i z kozího mléka.
ODSTŘEDIVKU SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT A VYZKOUŠET U NÁS NA PRODEJNĚ. PORADÍME S JEJÍM SLOŽENÍM A SEŘÍZENÍM.
PRACUJEME S NÍ NA KURZECH.
Pro výrobu másla i zakysané smetany je nejvhodnější kultura ALPHA.
Teplota mléka vhodná pro odstřeďování je 35 - 40°C. Ve studeném mléce tuk ztuhne a je příliš hustý. Před použitím odstředivku propláchněte teplou vodou, aby se vnitřek zahřál a mléko se příliš neochlazovalo.
Výkon: 80l/h pro běžné mléko při tučnosti 3,5 - 4%. U tučnějšího mléka se práce zpomalí.
Napětí: 220V
Váha: 6kg
Barva: obvykle bílá nebo smetanová, může se měnit dle momentální dodávky
Kapacita nádže: 12l
Díly z leštěného hliníku: nádrž, výpustě mléka a smetany, plováková komora. Kontakt s hliníkem je krátkodobý a při povrchové úpravě je jeho uvolňování nepodstatné.
Návod je součástí výrobku, rozhodně si ho dobře pročtěte.
Po každém použití je třeba odstředivku DOBŘE vymýt a nechat vyschnout. Na mytí požívejte mycí prostředky, které se Vám osvědčili na ostatní vybavení.
NEDÁVEJTE DO MYČKY!
Návod na sestavení
POUŽITÍ
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.