11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

ALPHA - mezofilní DL1 na 100-200l mléka

 
  • 1 z 4
 

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

Dostupnost Skladem
Cena 136,36 Kč bez DPH
165 Kč / ks    
Kód produktu 607
Kategorie E-shop
 

ALPHA3 - mezofilní mlékárenská kultura

v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka.


Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.
Směs složená ze 2/3 kmenů okyselujících (homofermentativních) a 1/3 aromatických (heterofermentativních). Její okyselující aktivita je střední.

 

Vhodná teplota mléka při zaočkování je 22 - 37°C (minimálně 20°C). Doba minimálního zrání 30min. Mezofilní kultury nepřežívají teploty nad 40°C.

Složení kultury

- 66% Lct. cremoris + Lct. lactis

- 33% Lct. diacetilactis + Leuc. cremoris

Velikost balení DL1 -

doporučené k přímému zaočkování 100l pasterovaného mléka nebo 200l nepasterovaného mléka


Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzu "Sýrařské minimum" na stránkách www.dobrykurz.cz

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů a dalších výrobků najdete na stránkách www.dobrysyr.cz 

Podobné produkty

  • BETA - mezofilní DL1 na 100 - 200l mléka Kód: 609
    BETA - mezofilní DL1 na 100 - 200l mléka
    Skladem

    Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

    165 Kč
  • DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka Kód: 94
    DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

    165 Kč
  • ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka Kód: 631
    ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka
    Skladem

    Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

    395 Kč