11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Chlorid vápenatý - roztok 36%, 5l

 
 

Chlorid vápenatý nahrazuje vápník, který se ztrácí z mléka zahříváním nebo i přílišným zchlazením, může chybět v nekvalitním mléce, např. podezření na záněty, hormonální změny u zvířat nebo prudké reakce na změny krmení. Je nezbytné ho přidávat do solné lázně pro nasolování sýrů. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 340,50 Kč bez DPH
412 Kč / ks    
Kód produktu 6367
Kategorie Syřidla a chlorid vápenatý
 

Chlorid vápenatý - roztok 5l                    tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Do pasterovaného mléka je vhodné přidávat vždy. Zvyšuje výtěžnost při výrobě a zlepšuje jeho syřitelnost, neboť působí jako pojivo mezi bílkovinou. Nejedná se o chemicky nevhodný zásah do mléka, spíše nahrazuje, co již úpravou, manipulací a nepřirozeným zacházením se zvířaty v mléce chybí.

 

Chlorid vápenatý je nutné přidávat také do solné lázně,hladina vápníku v nasolovací lázni a v sýru se tak vyrovná a nedochází k odplavování vápníku ze sýra a tím oslizlosti sýrů při prvním použití solné lázně, tj. první várky nasolovaných sýrů. Dávkujeme v množství přibližně jednu polévkovou lžíci na 4l solného roztoku.

Dávkování 2 - 4 ml na 10 litrů mléka.

Balení: kanystr 5l

Koncentrace dodávaného výrobku: 36 - 40%. Vzhledem k poměrně velkému rozsahu při dávkování, není rozdíl v koncentraci podstatný.

Minimální trvanlivost 2 roky. Jedná se o sůl, tedy trvanlivost není nijak zvlášť ovlivněna a je velmi nepravděpodoné přežití jakýchkoliv bakterií. Doporučujeme však dodržovat základní čistotu.

 

Sýření, dávkování chloridu, solení ... na kurzech výroby sýrů - info na www.dobrykurz.cz