11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Sůl kamenná bez jodu - jemná 5kg - náhradní náplň

 
  • 1 z 2
 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Pro solné nálevy.

ťapka - krátký popis Pro doplnění zásob.  tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 78,57 Kč bez DPH
88 Kč / ks    
Kód produktu 6123
Kategorie čistá sůl
 

sůl kamenná bez přidaného jodu - jemná 5kg - náhradní náplň          ťapka - popis              

 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Vhodná pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná do mlýnků na koření.

 


Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód, obsahuje pouze přirozené množství.

Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.

Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.

Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.

Při přípravě solné lázně je třeba zvažovat velikost a množství nasolovaných sýrů.