25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a na do nálevů. / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Sůl kamenná bez jodu - jemná 1kg

 
 

Vhodná na nasolování všech sýrů na sucho i na povrchovou afinaci kůrky. ťapka - krátký popis Vhodná pro solné nálevy.  tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 16,96 Kč bez DPH
19 Kč / ks    
Kód produktu 6121
Kategorie Soli, cukr
 

Kamenná sůl jemná bez přidaného jodu- 1kg      ťapka - popis

 

Vhodná na nasolování všech sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Vhodná pro solné nálevy.

 


Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód, obsahuje pouze přirozené množství.

Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.

Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.

Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.

Při přípravě solné lázně je třeba zvažovat velikost a množství nasolovaných sýrů.