Kurz zdarma

Sůl mořská - jemná - 5kg - náhradní náplň

 
  • 1 z 2
 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Pro solné nálevy.

ťapka - krátký popis Pro doplnění zásob.  tlačítko - více info

Cena 174,11 Kč bez DPH
195 Kč / ks    
Kód produktu 957
Kategorie Soli, cukr
 

Mořská sůl jemná - 5kg - náhradní náplň          ťapka - popis              

 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Vhodná pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná do mlýnků na koření.

 

Složení: Mořská sůl, protispékavá látka ferrokianid sodný 


Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód. Přírodní obsah jódu v mořské soli je okolo 0,58 mg/kg.

Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.

Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.

Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.

Při přípravě solné lázně je třeba zvažovat velikost a množství nasolovaných sýrů.


 

Mořská sůl má všestranné použití. Tím, že se tato sůl vyznačuje vysokou kvalitou a širokým spektrem minerálních látek, je vhodná k dochucování pokrmů. Používáním mořské soli zlepšíte funkčnost štítné žlázy a soustředěnosti.

Síla mořské soli tkví hlavně v koupelovém programu. Slaná koupel nejen, že zbaví tělo únavy a příjemně osvěží, ale navíc vyplavuje z těla škodliviny, zlepšuje krevní oběh a doplňuje organizmu minerální látky. Odstraňuje či zmírňuje otoky dolních končetin, uvolňuje křeče a bolesti kloubů. Jiné použití:

    • prokrvující zábaly na studené nohy
    • na namáhanou pokožku na rukách
    • na lupénku a drobnou vyrážku
    • na kloktání
    • na deprese a stres

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: