// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Syřidlo Fromase 220TL BF - 500ml

Kód: 89
182 Kč / ks 150,41 Kč bez DPH 182 Kč / 1 ks
Skladem

Syřidlo pro všechny druhy sýrů. S ohledem na dávkování vhodné pro zpracování i malého množství mléka. Syřidlo bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mikrobiální syřidlo Fromase 220TL BF - pro všechny druhy sýrů

 

Aktivita: 220IMCU/ml (mezinár. jednotky), po přepočtu toto odpovídá síle 1:16000. Na nepasterizované mléko je potřeba zvýšit dávkování asi o 20%.

S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka.
Bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí). Možno použít pro všechny druhy sýrů.

Před sýřením doporučujeme vždy si zjistit srážlivost na konkrétní várce mléka, ze které se chystáte vyrábět - viz článek - Výpočet síly a dávky syřidla - zde. Toto je běžná praxe při výrobě sýrů, vlastnosti mléka se mění s ohledem na různé faktory ovlivňující stav zvířat.

Skladování: 4 - 8°C; doba udržení aktivity: 18 měsíců při doporučovaných podmínkách skladování od plnění. Vystavení vyšší teplotě po krátkou dobu (např. během výrobního dne, nebo po dobu transportu) má minimální vliv na snížení aktivity.

Vhodné pro přípravu všech druhů sýrů. Možno použít i pro přípravu sýrů Kosher a Halal. Certifikace na vyžádání: Kosher, Halal, Non-GMO, Vegetarian C. Evidence vedena v systému ISO.


Kurzy výroby sýrů - info na www.dobrykurz.cz

Výpočet síly syřidla