SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l

 
  • 1 z 2
 

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání.

Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme.

Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

Cena 181,82 Kč / ks bez DPH
220 Kč / ks    
Kód produktu 130
Kategorie Plísně a kvasinky
 

SIGMA 75 - PENICILLIUM CANDIDUM - bílá, vysoký porost, intenzivní prozrávání ťapka - popis

 

Plíseň pro typický bílý kožich sýrů typu Camembert. 
Čistá plíseň bez startovací kultury.
Pro sýry typu Camembert je vhodné použít, jako startovací kulturu IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťujících typickou chuť těchto sýrů. Pro rosení lze plísně namíchat do roztoku.

 


 Kultura s vysokou prozrávací aktivitou oproti sigma 71.

Rychlé intenzivní prozrávání. Bílý, vysoký porost plísně.

Penicillium Candidum je možné použít samostatně nebo spolu s Geotrichum Candidum (Sigma 55 a 54), ta zvyšuje pevnost kůrky a chrání před sklouznutím ze zralého sýru u sýrů typu Camembert. Dále zvyšuje ochranu sýrů před kontaminací modrými a zelenými plísněmi a černou plísní Mucor.


Dávkování: 250 - 500l mléka

 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Použití: Zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a dále před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nechlorované vodě s přídavkem soli 5 - 8g/1l vody.


Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpoušt.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzech "Výroba sýrů 1" nebo "Měkké zrající a plísňové sýry" nebo "Kozí sýry" a pod. Info na stránkách www.dobrykurz.cz

 

Podobné produkty

  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka Kód: 671
    Skladem

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l Kód: 115
    Vyprodáno

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.

    Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.  

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč / ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace