11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Harfa sýrařská - strunová, 30x17cm + rukojeť 28,5cm

 

Středně velká nerez strunová harfa pro krájení sýřeniny. Rozebiratelná pro možnost čištění.tr.-ťapka náp+oř. - kopie 

Vhodné pro zpracování cca do 50l mléka. tlačítko - více info

Dostupnost Vyprodáno
Cena 1 561,98 Kč bez DPH
1 890 Kč / ks
Kód produktu 345
Kategorie Harfy
 

Harfa sýrařská - strunová  tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Snadná manipulace. Možnost rozebrání a vyčištění. Pro výrobu do cca 50l mléka. Je třeba zohlednit výšku harfy. Nakloněním docílíte "vodorovného" pokrájení sýřeniny (tedy napříč svislému řezu). 

Krájecí rámeček je tvořen nezer páskem o šířce 1,6cm, který je naohýbán do obdélníkového tvaru. Hrany rámečku jsou zkoseny pro snadnější krájení. Uprostřed výztuha. V rámu je vypnuta struna. Rukojeť zakončena okem pro zavěšení. 

Pro snadnou údržbu lze jednotlivé části kráječe demontovat a opláchnout proudem vody. 



Krájením zvětšujete plochu, kterou je vypouštěna syrovátka. Čím drobnější krájení, tím vyšší odvod syrovátky, tím větší tvrdost sýru. Způsob krájení je zásadní pro výslednou konzistenci nebo-li tvrdost sýru.


Rozměry: 

Délka včetně rukojeti: 58,5 cm
Délka bez rukojeti: 30 cm
Šířka: 17 cm
Velikost mezer: cca 2 cm

 

Materiál: nerez

Ošetření nerezu: po použití ihned opláchněte teplou vodou a nechte oschnout. Nenechávejte ležet v syrovátce nebo syrovátkou znečištěnou. 

Použití sýrařské harfy