Koření, sůl, cukr, Strana 6
Nejprodávanější
Značky

Lněné semínko. Lesklé, tmavé, zbodné. Zdroj omega-3 mastných kyselin, vápníku, hořčíku, železa, vlákniny, bílkovin a také vitamínů B1, B6 a kyseliny listové. Vysoký obsah vlákniny. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. Běžně užíváme v malém množství jen jako doplněk, terapeutická dávka by neměla přesáhnou 2 polévkové lžíce pro dospělého člověka.

Směs koření s typickou chutí a vůní medvědího česneku. Osvědčená i při dochucování sýrů. Marinování, rožnění, grilování, pečení všech druhů masa. Nádivky, zeleninové pokrmy i těstoviny. Dle vlastní inspirace a chuti.

Směs koření s typickou chutí a vůní medvědího česneku. Osvědčená i při dochucování sýrů. Marinování, rožnění, grilování, pečení všech druhů masa. Nádivky, zeleninové pokrmy i těstoviny. Dle vlastní inspirace a chuti.

Ostrá směs se zajímavou příměsí muškátového oříšku. Bez soli. Marinády před grilováním a na špízy. Dochucení omáček a gulášů, přiostření masových směsi a grilované nebo zapečené zeleniny. Steaky, minutky.

Italská tradice. K dochucení tradičních salátových předkrmů. Speciálně kombinace Mozzarella a rajčata. Směs nechte krátce rozvinout naloženou v panenském olivovém oleji a následně smíchejte s rajčaty a mozzarellou nakrájenou na kolečka. Další použití dle Vaší fantazie.

Italská tradice. K dochucení tradičních salátových předkrmů. Speciálně kombinace Mozzarella a rajčata. Směs nechte krátce rozvinout naloženou v panenském olivovém oleji a následně smíchejte s rajčaty a mozzarellou nakrájenou na kolečka. Další použití dle Vaší fantazie.

Směs paprik a pepřů. Bez soli. Připraveno především pro nakládání sýrů typu Camembert, Hermelín, Vltavín nebo Mozzarella. Vhodná též přímo do sýřeniny čerstvých sýrů nebo tvarohových sýrů a pomazánek.

Co víc na vepřové? Směs s nízkým podílem soli speciálně na rožnění nebo grilování vepřového. Dochutíme s ním však i další druhy masa i upravovanou zeleninu.

Itálie a Řecko jsou typické oblasti pro využití v kuchyni. Na pizzu, těstoviny, dochucení olejových i octových zálivek na saláty, dochucení omáček především na rajčatovém základu. S tím souvisí využití na dochucení ryb, skopového a telecího masa a marinád k nakládání. Vhodné také na pokrmy z hub a vajec. Lze dobře využít na zdobení sýrů, do tvarohových pomazánek a přípravu nálevů k nakládání sýrů.