91. kurz Kozí sýry - 12.,13.9.2020
Popis
Pokud máte zájem zakoupit zboží bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
Kozí sýry
Kozích sýrů je mnoho druhů. Mají své zástupce od čerstvých sýrů, přes plísňové chuťovky až k bochníkům.
Rozhodně zboříme mýtus o tom, že z kozího mléka něco nejde. Na druhou stranu budeme respektovat skvělé vlastnosti kozího mléka a řekneme si, co je typické a vhodné z něj dělat.
Vezmeme to od začátku, od vlastností kozího mléka, postupy při očkování kultur a předezrání mléka, sýření včetně dávkování syřidla. Krájení, formování, odkapávání, tvar a velikost, teploty, časy, solení atd. To vše má vliv na výsledek našeho snažení. Nakonec samozřejmě fáze zrání a v něm zase otáčení, teploty, čas, ošetřování ... není toho zrovna málo :-).
Nebudu psát názvy tradičních nebo typických sýrů, to není podstatné, ty už jsou mnohokrát zmíněny v popisech ostatních kurzů. Svoje sýry si potom pojmenujete, jak chcete. Třeba Popelavá Lady nebo Parmazán z kozy Lízy. Důležitá je kvality, aby svá jména mohly nosit s hrdostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.