9,kurz Jogurty, Zákysy, Kefír, Tvaroh - 22.3.2025
Popis
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
Jogurty, Zákysy, Kefír, Tvaroh
Co se dozvíte?
- ošetření a příprava mléka pro výrobu
- vliv ošetření mléka na konzistenci a zdravotní přínos
- použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti a konzistenci
- vliv a udržení teplot při kultivaci
- vliv použitých obalů na kultivaci
- ochrana před kontaminací a vliv na trvanlivost
- zásady a inspirace při dochucování
Kurz pro pokročilé i začátečníky, není nutné mít znalosti o výrobě dalších druhů sýrů. Vhodné pro zpracovatele ovčího, kravského i kozího mléka.
Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.