963. kurz Výroba sýrů 1 + Kozí sýry 1.,2.6.2024
Výroba sýrů 1 - kurz pro všechny druhy sýrů obohacený o Kozí sýry
Devět technologických kroků, které Vás nasměrují k výrobě tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat všechny sýry.
Kozí sýry často budí dojem, že se jedná o bílý sýr tvarohového typu, případně se směsí bylin. Opak je pravdou, kozích sýrů je nepřeberné množství, od čerstvých tvarohových, přes zrající plísňové až po tvrdé dlouhozrající sýry. A tím se budeme zabývat, výrobou rozsáhlého množství sýrů z kozího mléka.
Malé tajemství: " Cítíte z kozího sýru kozinu? Tak to není kozou, ale špatnou výrobou. .. Nevěříte? Uvidíte."
Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.
Chcete koupit kurz bez DPH, můžete na následujícím odkazu.
Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry
Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních devět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj.
To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).
Co se dozvíte?
Základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...
kozí sýry
Ke kurzu jsou připravena skripta z obou kurzů, včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.


