11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

FA34 - hranatá 22,8 x 22,8 x v.18,3cm

 
  • 1 z 3
 

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr z masivního materiálu. Můžete do ní dělat sýr z 15 litrů ale i třeba ze 40l mléka, záleží na postupu, který zvolíte, zda měkčí na tvrdší sýr. Zda nízký nebo pořádný blok. tr.-ťapka náp+oř. - kopie 

V Itálii a na Corsice se můžete inspirovat těmito sýry. Sýřenina se dohřívá, vrší do formy a vtlačuje a pěstí pěchuje do požadované konzistence. tlačítko - více info

Dostupnost Vyprodáno
Cena 491,74 Kč bez DPH
595 Kč / ks    
Kód produktu 1936
Kategorie Lisování ruční nebo s malou zátěží
 

FA32 - masivní hranatá forma na sýr od 1,5kg až cca po 4kg  tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr.Hrany zaoblené.

Určená k pěchování sýřeniny pěstí nebo mírnému přilisování. Sýřeninu vršíme až nad formu a postupně domačkáváme a pěchujeme do formy. Maximálně pro urychlení práce v počátku dáváme jednu formu na druhou a tím mírně podpoříme odtok syrovátky. 

Požadujeme-li vyšší tlak, můžeme si pomoci tak, že vložíme prázdnou formu do plné a tu jakkoliv vhodně zatížíme.

 

Rozměry:

22,8 x 22,8 x v.18,3cm
 


S těmito formami pracujeme na kurzu Tvrdé a polotvrdé sýry - info na stránkách www.dobrykurz.cz