Pastery
Pasterovat mléko pro výrobu sýrů, či ne? Velmi často diskutovaná otázka. Jednoznačně platí, že pro chuťové vlastnosti sýrů, je lépe, pokud mléko pasterovat nemusíte. Valná většina oficiálních výrobců však pasterovat musí, neboť tento krok mají zahrnutý ve výrobní technologii. A občas i u domácích výrobců nastává období, kdy mléko nevykazuje takové vlastnosti, aby bylo možné vyrábět z nepasterovaného mléka. Jestliže se sýřenina či tvaroh začíná nafukovat už při zakysání, je jednoznačně lepší mléko pro výrobu pasterovat.
Paster FJ15 lze dobře využít také k výrobě Ricotty.
Nejprodávanější

Malý, rychlý, jednoduchý pasterizační hrnec pro domácí a faremní výrobu. S použitím další nádoby lze poměrně rychle mléko pasterovat a zchadit na výrobní teploty i po částech. Předvedení a vysvětlení funkcí je možné u nás na provozovně. Na kurzech využíván při výrobě. Digitální nastavení teplot se zvukovým signálem. Součástí 1 nerez nádoba s poklicí, teploměr, hadice pro přívod a odtok vody.