// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Pastery

Pasterovat mléko pro výrobu sýrů, či ne? Velmi často diskutovaná otázka. Jednoznačně platí, že pro chuťové vlastnosti sýrů, je lépe, pokud mléko pasterovat nemusíte. Valná většina oficiálních výrobců však pasterovat musí, neboť tento krok mají zahrnutý ve výrobní technologii. A občas i u domácích výrobců nastává období, kdy mléko nevykazuje takové vlastnosti, aby bylo možné vyrábět z nepasterovaného mléka. Jestliže se sýřenina či tvaroh začíná nafukovat už při zakysání, je jednoznačně lepší mléko pro výrobu pasterovat.ťapka - krátký popis

 past 6              Paster FJ15 lze dobře využít také k výrobě Ricotty. past 13

Nejprodávanější

nádoba bez
Nádoba nerez 15 litrů k pasteru na 15 l, bez poklice (BEZ SLEVY 5%)
Na objednávku - dodání do 14 dnů.
Kód: 2167
 
2 810 Kč
2 položek celkem

Cena

281015380
1281015380
nádoba bez
2 810 Kč / ks

Nerez nádoba pro paster FJ15 bez poklice.  Možno tak připravovat větší množství mléka k výrobě po částech.  Další nádoba, další pracovní prostor. 

Kód: 2167
Paster 15 litrů s nádobou a poklicí (BEZ SLEVY 5%)
15 380 Kč / ks

Malý, rychlý, jednoduchý pasterizační hrnec pro domácí a faremní výrobu.  S použitím další nádoby lze poměrně rychle mléko pasterovat a zchadit na výrobní teploty i po částech.   Předvedení a vysvětlení funkcí je možné u nás na provozovně. Na kurzech využíván při výrobě. Digitální nastavení teplot se zvukovým signálem. Součástí 1 nerez nádoba s poklicí, teploměr, hadice pro přívod a odtok vody. 

Kód: 2080