KURZY SEZONA 25/26: 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

SIGMA 55 - Geotrichum Candidum

Béžová, velmi aromatická plíseň.

Dostupnost Skladem
Kód: 117
270 Kč / ks 223,14 Kč bez DPH
SIGMA 55 - Geotrichum Candidum

Sigma 55 - Geotrichum Candidum

 

V kombinaci se Sigma71 a 75 (Pencillium Candidum) zpevňuje kůrku na sýrech typu Camembert.

Ovlivňuje vzhled, strukturu a chuť např. sýry Brie a Camembert. Geotrichum lze též použít ve spojení s Brevibacterium linens na vytvoření vhodných podmínek pro vznik kůry mytých sýrů. Enzymatická aktivita je slabá v porovnání s Penicillium Candidum, ale vůně a chuť je vynikající.


Béžová, velmi aromatická plíseň.


Dávkování - pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka

Použití:

- zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nesolené vodě nebo s maximem soli 9g/1l vody. Velice dobře se rozvíjí ve vlhkém prostředí s teplotou 24°C.

Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.

Podobné produkty

Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
95 Kč

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 671