Plísně a kvasinky

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek. Určené k dávkování přímo do mléka.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem

  • IOTA 1 - Propionová DL1 na 500l mléka Kód: 107
    Skladem

    Propionová kultura produkující plyn (tvořící oka) pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí.

    180 Kč / ks
  • IOTA 2 - Propionová DL1 na 500l mléka Kód: 108
    Vyprodáno

    Propionová kultura netvořící děrování (oka), zanechává jen typické oříškové aroma.

    180 Kč / ks
  • SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 1863
    Skladem

    Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 114
    Skladem

    Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 113
    Vyprodáno

    Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis Kód: 116
    Skladem

    Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

    250 Kč / ks
  • SIGMA 54 - Geotrichum Candidum Kód: 721
    Skladem

    Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

    395 Kč / ks
  • SIGMA 55 - Geotrichum Candidum Kód: 117
    Skladem

    Béžová, velmi aromatická plíseň.

    395 Kč / ks
  • SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens Kód: 118
    Vyprodáno

    Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

    205 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum Kód: 115
    Skladem

    Používá se pro sýry typu Brie, Camembert a řadu dalších francouzských kozích sýrů, vhodné používat spolu s Geotrichum Candidum, ta chrání sýrovou kůrku před sklouznutím z dokončeného sýru.

    220 Kč / ks
  • SIGMA 75 - Penicillium Candidum Kód: 130
    Vyprodáno

    Kultura s vyšší prozrávací aktivitou. Používá se pro sýry typu Brie, Camembert a řadu dalších francouzských kozích sýrů, vhodné používat spolu s Geotrichum Candidum, ta chrání sýrovou kůrku před sklouznutím z dokončeného sýru.

    220 Kč / ks
  • SIGMA 96 SP - St. Paulin Kód: 587
    Vyprodáno

    Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

    280 Kč / ks
  • SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry Kód: 112
    Skladem

    Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů.

    280 Kč / ks
  • SIGMA 98 C - Tomme Kód: 588
    Skladem

    Pro vytvoření typické kůrky a chuti sýrů typu Tomme a Pyrenejských. Dodává oranžové až světle hnědé zbarvení.

    280 Kč / ks

Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.