Beaugel práškové syřidlo ŽIVOČIŠNÉ P1100V - 60g
Popis
Živočišné Práškové syřidlo Beaugel P1100V
Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Příprava práškového syřidla:
60g : 440ml vody: Rozmíchejte 440ml čisté nechlorované vody a 60g práškového syřidla Beaugel P1100V.
Přibližné dávkování naředěného syřidla 60g/440ml vody, síla 1:100000 : |
- Tvaroh/ Čerstvý sýr | 0,5ml na 100 litrů mléka |
- Zrající tvarohové sýry | 1ml na 100 litrů mléka | |
- Sýry typu Camembert/Hermelín | 2ml na 100l mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 2,5 ml na 100 litrů mléka |
Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.
6g : 440ml vody: Rozmícháním např. 6g v 440ml vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete tak lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka.
Přibližné dávkování naředěného syřidla 6g/440ml vody, síla 1:10000 : |
- Tvaroh/ Čerstvý sýr | 5ml na 100 litrů mléka |
- Zrající tvarohové sýry | 10ml na 100 litrů mléka | |
- Sýry typu Camembert/Hermelín | 20ml na 100l mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 25 ml na 100 litrů mléka |
Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.). Také naředěné syřidlo časem slábne.
Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 3 měsíce při 4°C.
Složení: Enzym Chymozin
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.