Vzorek práškového syřidla - ŽIVOČIŠNÉ Beaugel P1100V
Popis
Vzorek Živočišného Práškového syřidla Beaugel P1100V
Vzorek práškového syřidla Beaugel P1100V v množství 3g. 26mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 3g syřidla ve 100ml vody síla cca 1:22 000.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 1000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Příprava práškového syřidla:
3g (1 ampule) : 100ml vody: Rozmíchejte 100ml čisté nechlorované vody a 3g práškového syřidla Beaugel P1100V.
Přibližné dávkování naředěného syřidla 3g/100ml vody, síla 1:22000 : |
- Tvaroh/ Čerstvý sýr | 0,25ml na 10 litrů mléka |
- Zrající tvarohové sýry | 0,5ml na 10 litrů mléka | |
- Sýry typu Camembert/Hermelín | 1ml na 10l mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 1,2 ml na 10 litrů mléka |
Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.
Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.). Také naředěné syřidlo časem slábne.
Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 3 měsíce při 4°C.
Složení: Enzym Chymozin