// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Syřidlo Fromase 220XLG - 500ml

Kód: 192
186 Kč / ks 153,72 Kč bez DPH 186 Kč / 1 ks
Skladem

Pro všechny druhy sýrů. Syřidlo bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí). Snadno odbouratelné při teplotách nad 45°C, což velmi snižuje nebezpečí hořkosti u tvrdých dlouhozrajících sýrů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mikrobiální syřidlo Fromase 220XLG

 

Aktivita: 220IMCU/ml (mezinár. jednotky), po přepočtu toto odpovídá síle 1:16000. Na nepasterizované mléko je potřeba zvýšit dávkování asi o 20%. S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka.

Bez kozervantů, stabilizováno jen NaCl (kuchyňskou solí). Možno použít pro všechny druhy sýrů. Snadno odbouratelné při teplotách nad 45°C, což velmi snižuje nebezpečí hořkosti u tvrdých dlouhozrajících sýrů.

Před sýřením doporučujeme vždy si zjistit srážlivost na konkrétní várce mléka, ze které se chystáte vyrábět - viz článek - Výpočet síly a dávky syřidla - zde. Toto je běžná praxe při výrobě sýrů, vlastnosti mléka se mění s ohledem na různé faktory ovlivňující stav zvířat.

Skladování: 4 - 8°C; doba udržení aktivity: 18 měsíců při doporučovaných podmínkách skladování od plnění. Vystavení vyšší teplotě po krátkou dobu (např. během výrobního dne, nebo po dobu transportu) má minimální vliv na snížení aktivity.

Vhodné pro přípravu všech druhů sýrů. Možno použít i pro přípravu sýrů Kosher a Halal. Certifikace na vyžádání: Kosher, Halal, Non-GMO, Vegetarian C. Evidence vedena v systému ISO.


Kurzy výroby sýrů - info na www.dobrykurz.cz

Výpočet síly syřidla