Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g
Popis
mikrobiální Práškové syřidlo Beaugel G2200MM
Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Příprava práškového syřidla:
60g : 1l vody : 150g soli: Rozmíchejte 1 litr čisté nechlorované vody a 60g práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 150g soli.
Přibližné dávkování naředěného syřidla 60g/1l vody : |
- Tvaroh | 3 ml na 100 litrů mléka |
- Čerstvý sýr | 10 ml na 100 litrů mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 25 ml na 100 litrů mléka |
Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.
6g : 1l vody : 150g soli: Rozmícháním 6g v 1l vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete tak lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka.
Přibližné dávkování naředěného syřidla 6g/1l vody : |
- Tvaroh | 3 ml na 10 litrů mléka |
- Čerstvý sýr | 10 ml na 10 litrů mléka | |
- Polotvrdé až tvrdé sýry | 25 ml na 10 litrů mléka |
Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
Sůl je konzervant, dávkujeme jí v poměru k vodě, tedy v případě ředění 1 litrem vody zůstává množství soli stejné tedy 150g.
UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.). Také naředěné syřidlo časem slábne.
Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 2 měsíce při 4°C.
Složení: vybrané kmeny plísně Rhizomucor miehei
Označení na etikety: mikrobiální syřidlo
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.