26.,27.10. Výroba sýrů - 9 kroků / 16.11. Bochníky - zrající sýry / 30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g

 
  • 1 z 2
 

Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g. 

ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 392,56 Kč bez DPH
475 Kč / ks    
Kód produktu 1042
Kategorie Syřidla a chlorid vápenatý
 

mikrobiální Práškové syřidlo Beaugel G2200MM  ťapka - popis

Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g. 

Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.

 


Příprava práškového syřidla:

60g : 1l vody : 150g soli: Rozmíchejte 1 litr čisté nechlorované vody a 60g práškového syřidla Beaugel G 2200 MM a 150g soli.

Přibližné dávkování naředěného syřidla 60g/1l vody :

- Tvaroh 3 ml na 100 litrů mléka
- Čerstvý sýr 10 ml na 100 litrů mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 25 ml na 100 litrů mléka

 

Uvedené dávkování je jen pro představu, včetně korekce na nižší kvalitu mléka. Vždy před použitím je nutné udělat si test síly syřidla na mléce, se kterým pracujeme a podle výsledku syřidlo dávkovat. Popis výpočtu síly syřidla a video naleznete na www.syrar.cz/vypocet-syridla/.

6g : 1l vody : 150g soli: Rozmícháním 6g v 1l vody docílíte syřidla 10x slabšího a můžete tak lépe dávkovat při výrobě z menšího množství mléka.

Přibližné dávkování naředěného syřidla 6g/1l vody :

- Tvaroh 3 ml na 10 litrů mléka
- Čerstvý sýr 10 ml na 10 litrů mléka
- Polotvrdé až tvrdé sýry 25 ml na 10 litrů mléka

 

Změnou poměru syřidla a vody můžete připravit syřidlo tak, aby vyhovovalo Vaší výrobě.
Sůl je konzervant, dávkujeme jí v poměru k vodě, tedy v případě ředění 1 litrem vody zůstává množství soli stejné tedy 150g.

UPOZORNĚNÍ: Dávkování tekutého syřidla je pouze orientační a může se lišit v závislosti na mléce (druhu, tučnosti, kondici atd.). Také naředěné syřidlo časem slábne. 


 

Trvanlivost a uchovávání: V práškovém stavu minimálně 2 roky od plnění při 4°C. Naředěné 2 měsíce při 4°C.  

Složení: vybrané kmeny plísně Rhizomucor miehei

Označení na etikety: mikrobiální syřidlo


 

Podobné produkty

  • Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM Kód: 726
    Vzorek práškového syřidla - MIKROBIÁLNÍ Beaugel G2200MM
    Skladem

    Vzorek práškového syřidla Beaugel G2200MM v množství 3g. K otestování jeho vlastností a vhodnosti pro Vaši výrobu.

    ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí na 200l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. tlačítko - více info

    39 Kč
  • Vzorek práškového syřidla - ŽIVOČIŠNÉ Beaugel P1100V Kód: 6819
    Vzorek práškového syřidla - ŽIVOČIŠNÉ Beaugel P1100V
    Skladem

    Vzorek práškového syřidla Beaugel P1100V v množství 3g. 26mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 3g syřidla ve 100ml vody síla cca 1:22 000.

    ťapka - krátký popis Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 1000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. tlačítko - více info

    69 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: