Dezerty
Nejprodávanější
Značky

Aromatická rostlina s citronovou příchutí a lehkou vůní růže. V asijské kuchyni se využívá k dochucení polévek i masitých pokrmů. My jí známe spíše pro přípravu jemného čaje. Původně rostlina z jižní Asie, dnes už pěstována také v Indii, Austrálii, Africe i Americe.

Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.

Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.

Kurkuma - Indický šafrán. Antioxidační bylina s protizánětlivými a desinfekčními účinky známá svou výrazně žlutou barvou. Typická pro indickou kuchyni, součást koření Kari. Využívá se však i samostatně do jídel s exotickým nádechem. Dochucení rýže, omáček i masa a zeleniny. Lze využít i při přípravě smoothie jako antioxidant společně s pepřem, jejichž enzymy se vzájemně doplňují.

Kurkuma - Indický šafrán. Antioxidační bylina s protizánětlivými a desinfekčními účinky známá svou výrazně žlutou barvou. Typická pro indickou kuchyni, součást koření Kari. Využívá se však i samostatně do jídel s exotickým nádechem. Dochucení rýže, omáček i masa a zeleniny. Lze využít i při přípravě smoothie jako antioxidant společně s pepřem, jejichž enzymy se vzájemně doplňují.

Lněné semínko. Lesklé, tmavé, zbodné. Zdroj omega-3 mastných kyselin, vápníku, hořčíku, železa, vlákniny, bílkovin a také vitamínů B1, B6 a kyseliny listové. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. Běžně užíváme v malém množství jen jako doplněk, terapeutická dávka by neměla přesáhnou 2 polévkové lžíce pro dospělého člověka.

Lněné semínko. Lesklé, tmavé, zbodné. Zdroj omega-3 mastných kyselin, vápníku, hořčíku, železa, vlákniny, bílkovin a také vitamínů B1, B6 a kyseliny listové. Vysoký obsah vlákniny. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. Běžně užíváme v malém množství jen jako doplněk, terapeutická dávka by neměla přesáhnou 2 polévkové lžíce pro dospělého člověka.

Sezamové semínko loupané. Významný zdroj vlákniny a vitaminu E, vápníku a zinku. Dále obsahuje selen, měď, železo, vitamin B6. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. V teplé kuchyni jako doplněk restované zeleniny, zelených fazolek, rýže i do těstovinových salátů.

Stevie sladká - přírodní náhrada cukru. Vysoká sladivost a téměř žádné kalorie umožňují její využití při přípravě diabetických potravin. Schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E 960. Původně rostlina z oblasti Paraguaye a Brazílie.

Stevie sladká - přírodní náhrada cukru. Vysoká sladivost a téměř žádné kalorie umožňují její využití při přípravě diabetických potravin. Schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E 960. Původně rostlina z oblasti Paraguaye a Brazílie.

Bylina vhodná do bylinných čajů, polévek a dušených pokrmů. K masům, luštěninám, vnitřnostem a do paštik. Hluchavkovitá bylina pocházející z jižní Evropy a Asie. Zjistěte si více o jejích příznivých účincích na dýchací cesty.

Zázvor - mletý zázvorový kořen. Typická peprná bylina s obecně známými příznivými účinky, které na pomáhají správné funkci celého organismu, hlavně zažívání a dýchání. V kuchyni a cukrářství má široké využití, orientální jídla se bez něj neobejdou. Masitá, bezmasá i s využitím sýrů. Dále využijeme při přípravě likérů, marinád, šťáv a marmelád. Můžeme přidávat i do smoothie a koktejlů.