Koření Vanilka Indonésie - 1 lusk, 14-18cm

 
 

Vanilka celý lusk 14 - 18cm. Přírodní nezaměnitelné aroma vanilkových lusků. pro luxusní dezerty. ťapka - krátký popis Vhodné k použití do sladkých tvarohů, tvarohovo smetanové krémy, jogurtové koktejly, smoothie, ale i ozvláštnění zrajících plísňových sýrů. Pudinky, likéry, krémy, dorty a cukroví. Strouháme na ministruhadle na čokoládu. Možno využít pro přípravu přírodně ovoněného cukru. tlačítko - více info

Cena 87,50 Kč bez DPH
98 Kč / ks    
Kód produktu 354
Kategorie Jednodruhové koření
 

Koření Vanilka 1 lusk 14 - 18cm             ťapka - popis

 

Vanilka celý lusk 14 - 18cm. Přírodní nezaměnitelné aroma vanilkových lusků. pro luxusní dezerty. Vhodné k použití do sladkých tvarohů, tvarohovo smetanové krémy, jogurtové koktejly, smoothie, ale i ozvláštnění zrajících plísňových sýrů. Pudinky, likéry, krémy, dorty a cukroví. Strouháme na ministruhadle na čokoládu. Možno využít pro přípravu přírodně ovoněného cukru.

Má příznivý vliv na zažívání a přisuzují se jí mírné afrodiziakální účinky.


Jak zužitkovat celý vanilkový lusk

Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho obsah – dřeň, která je tvořená drobnými černými zrníčky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou polovin lusku a vmícháme do svých oblíbených jídel. Jeden středně velký vanilkový lusk přitom vystačí na 0,5 – 1 kg těsta, krému apod.
Slupka, která nám po vyškrabání dřeně zbude, stále obsahuje nezanedbatelné aroma. Je možno ji vyvařit v pudinku, svařáku, horkém mléce. Ze slupek si také můžete vyrobit domácí vanilkový cukr. Stačí jich vložit do sklenice s moučkových nebo krupicovým cukrem a uzavřít. Vanilka po několika týdnech cukr provoní nádhernou vůní. Slupky, nebo celé rozříznuté lusky můžeme také použít na výrobu domácího vanilkového extraktu. Použijte alespoň 3 lusky na 100ml alkoholu a nechte macerovat 6-30 týdnů.


Složení: VANILKA LUSK 14-18cm (Vanilla planifolia)

Balení: 1 lusk 14 - 18cm, vakuově balený v sáčku 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: