Jemná nepálivá směs s mořskou solí. Pro všechny druhy zeleninových pokrmů na pánvi i na grilu. Skvěle vypadá i chutná na rozpečených sýrech či zapékaných sýrových miskách. Nízký podíl soli.
Jemná nepálivá směs s mořskou solí. Pro všechny druhy zeleninových pokrmů na pánvi i na grilu. Skvěle vypadá i chutná na rozpečených sýrech či zapékaných sýrových miskách. Nízký podíl soli.
Směs s velmi nízkým podílem soli. 4 druhy pepřů. Grilování a nakládání sýrů. Marinády. Při přípravě sýrů je třeba dát pozor na další přidávanou sůl neboť sýry jsou už sami poměrně slané.
Směs s velmi nízkým podílem soli. 4 druhy pepřů. Grilování a nakládání sýrů. Marinády. Při přípravě sýrů je třeba dát pozor na další přidávanou sůl neboť sýry jsou už sami poměrně slané.
Červené a ostré. S mořskou solí. Zvěřina, kozí, skopové i tradiční druhy masa. Na povrch sýrů, k dochucení čerstvých sýrů, tvarohových i pomazánek. Grilování a nakládání sýrů. Marinády. Do minutkové kuchyně, masových rolád i na špízy.
Medvědí česnek a dva druhy sole, himálajská a mořská. Všeobecné využiti v kuchyni dle chuti a vlastní inspirace, kde uvítáme chuť divokého česneku. Minerály z himálajské soli a vit. B z příměsi pivovarských kvasnic.
Medvědí česnek a dva druhy sole, himálajská a mořská. Všeobecné využiti v kuchyni dle chuti a vlastní inspirace, kde uvítáme chuť divokého česneku. Minerály z himálajské soli a vit. B z příměsi pivovarských kvasnic.
Semínko Hořčice černé je výraznější v chuti i aroma. Důležitá součást indické kuchyně při úpravě masa nebo přípravě zálivek. Využíváme k nakládání sýrů, zeleniny, hub a dochucení marinád.
Směs vonící po houbách. Příjemně dochutí nebo provoní výsledný pokrm. Guláše a jiné omáčky, rolády a masové směsi. Polévky i zeleninová jídla s bramborem či těstovinami. Nejen naše, ale i čínská a indonéská kuchyně.
Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.
Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.
Velmi ostrá směs s nízkým podílem soli a to mořské. Pro přípravu známého Chilli con carne nebo-li mexického guláše na chilli. Potřebujeme-li docílit někde ostré a přitom barvitější chuti, je tato směs určitě vhodná. Pro všechny druhy masa, mleté směsi i zeleninové zapečené mísy, případně s využitím luštěnin. Červené fazole dostanou říz.
Velmi ostrá směs s nízkým podílem soli a to mořské. Pro přípravu známého Chilli con carne nebo-li mexického guláše na chilli. Potřebujeme-li docílit někde ostré a přitom barvitější chuti, je tato směs určitě vhodná. Pro všechny druhy masa, mleté směsi i zeleninové zapečené mísy, případně s využitím luštěnin. Červené fazole dostanou říz.
Chilli papričky krájené na kroužky. Působí velmi esteticky a dekorativně. V sýrovém těstě velmi efektní. Vhodné i pro povrchovou dekoraci sýrů, salátů, pizzy a dalších pokrmů.
Jemné nitě z ostrých chilli papriček. Působí velmi esteticky a dekorativně. V sýrovém těstě velmi efektní. Vhodné i pro povrchovou dekoraci sýrů, salátů, pizzy a dalších pokrmů.
Tradiční argentinský steak naložený v tradiční zelené salse. Směs s nízkým podílem soli a to hrubozrnné mořské. Zvýrazní chuť hovězího masa, ale i ostatních druhů mas, které máme v oblibě. Můžeme marinovat nebo podávat omáčku k již připravenému jídlu či k dochucení opečeného pečiva. Vhodná i do zeleninových jídel za tepla i za studena.
Tradiční argentinský steak naložený v tradiční zelené salse. Směs s nízkým podílem soli a to hrubozrnné mořské. Zvýrazní chuť hovězího masa, ale i ostatních druhů mas, které máme v oblibě. Můžeme marinovat nebo podávat omáčku k již připravenému jídlu či k dochucení opečeného pečiva. Vhodná i do zeleninových jídel za tepla i za studena.
Italská kuchyně, těstoviny, pizza a saláty. Směs vhodná na pizzu, těstoviny vařené i zapečené. Dále k dochucení dresingů a jogurtových zálivek a marinád. Na zeleninové saláty. Můžeme však využít dle chuti i na minutky nebo restovanou zeleninu.
Italská kuchyně, těstoviny, pizza a saláty. Směs vhodná na pizzu, těstoviny vařené i zapečené. Dále k dochucení dresingů a jogurtových zálivek a marinád. Na zeleninové saláty. Můžeme však využít dle chuti i na minutky nebo restovanou zeleninu.
Směs koření typická pro indická jídla. Dochucení kompletní škály jídel i různých druhů mas a zeleniny. Drůbeží, vepřové i jehněčí a kůzlečí. Omáčky, polévky, zelenina, těstoviny i rýže. Vždy obsahuje kurkumu, po které má svoji známou žlutou barvu.
Směs koření typická pro asijská jídla s vyšším podílem koriandru a chilli. Dochucení kompletní škály jídel i různých druhů mas a zeleniny. Drůbeží, vepřové i jehněčí a kůzlečí. Omáčky, polévky, zelenina, těstoviny i rýže. Thajská směs obsahuje menší podíl kurkuma a převažuje koriandr, paprika a chilli. Můžeme očekávat tedy vyšší ostrost než u Indické verze.
Pro svou velice silnou chuť je kmín používán v téměř všech indických jídlech. U nás se používá především ke kořenění zelí, kapusty, do polévek a omáček, k rybám, při pečení masa, do pomazánek i ke konzervaci, a v neposlední řadě do chleba a jiného pečiva.