// DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Lisování ruční nebo s malou zátěží

I takovéto sýry jdou dělat bez lisování

CIMG6994 CIMG7059 CIMG7206

Nejprodávanější

FA32 - prům.22/20,8cm  v. 25cm
 
485 Kč
FA33 - prům.22/21cm  v. 16cm
FA33 - prům.22/21cm v. 16cm
Vyprodáno
Kód: 1937
 
295 Kč
FA34 - hranatá 22,8 x 22,8 x v.18,3cm
 
595 Kč
FF14 - 200g - Tomette/Gouda
 
750 Kč
FA31
FA31
Skladem
Kód: 309
 
234 Kč
FA29 - 1800g,hranatá
FA29 - 1800g,hranatá
Skladem
Kód: 79
 
131 Kč
FA28
FA28
Skladem
Kód: 308
 
128 Kč
FA27 - 1500g
FA27 - 1500g
Skladem
Kód: 78
 
165 Kč
14 položek celkem

Cena

95750
195750

Značky

Položek k zobrazení: 14
FA18 - 600/800g
189 Kč / ks

Forma na polotvrdý, dohřívaný i lisovaný sýr.

Kód: 625
FA20 - 700g
95 Kč / ks

Forma na čerstvý měkký sýr nebo na sýry s plísní.

Kód: 627
FA22 - 1000g
98 Kč / ks

Vhodná na odkapání tvarohu, čerstvého měkkého sýra, na sýry balkánského typu, na sýry s plísní i polotvrdé sýry.

Kód: 629
FA23 - 1000g
120 Kč / ks

Forma vhodná na odkapávání tvarohu a měkkého čerstvého sýra. Dále na sýry balkánského typu nebo na sýry s plísní.

Kód: 74
FA24 - 2500g
178 Kč / ks

Forma vhodná na odkapávání tvarohu a čerstvého měkkého sýra. Dále na sýry balkánského typu, na sýry s plísní i polotvrdé sýry.

Kód: 75
FA25 - prům.15,2/14,5cm, v. 16cm
255 Kč / ks

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Potřebujete cca 15 - 20litrů mléka, výsledná váha sýra dle výtěžnosti mléka 1500 - 2000g.  V Itálii např. pro sýry typu Pecorino. Určená k pěchování sýřeniny pěstí nebo mírnému přilisování.   

Kód: 76
FA27 - 1500g
165 Kč / ks

Forma vhodná na odkapání tvarohu a čerstvého měkkého sýra. Dále na sýr balkánského typu a sýry s plísní. 

Kód: 78
FA28
FA28
Skladem
128 Kč / ks

Vhodná na odkapání tvarohu, čerstvého měkkého sýra, na sýry balkánského typu, na sýry s plísní i polotvrdé sýry.

Kód: 308
FA29 - 1800g,hranatá
131 Kč / ks

Forma na čerstvý sýr, ricottu, sýr balkánského typu nebo sýry s plísní (roquefortská).

Kód: 79
FA31
FA31
Skladem
234 Kč / ks

Vhodná na měkké, ale i na polotvrdé dohřívané sýry.

Kód: 309
FA32 - prům.22/20,8cm  v. 25cm
485 Kč / ks

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr. Na sýry o váze 3 - 5kg dle výtěžnosti mléka. Různé výšky forem Vám umožňují různé naplnění sýřeninou a tím ovlivnit výslednou výšku sýru.   Na sýry typu Pecorino a další polotvrdé zrající sýry.

Kód: 1938
FA33 - prům.22/21cm  v. 16cm
295 Kč / ks

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr.  Na sýry o váze 3 - 4kg dle výtěžnosti mléka.  Na sýry typu Pecorino a další polotvrdé zrající sýry.    

Kód: 1937
FA34 - hranatá 22,8 x 22,8 x v.18,3cm
595 Kč / ks

Forma na dohřívaný, polotvrdý a tvrdý sýr z masivního materiálu. Můžete do ní dělat sýr z 15 litrů ale i třeba ze 40l mléka, záleží na postupu, který zvolíte, zda měkčí na tvrdší sýr. Zda nízký nebo pořádný blok.   V Itálii a na Corsice se můžete inspirovat těmito sýry. Sýřenina se dohřívá, vrší do formy a vtlačuje a pěstí pěchuje do požadované konzistence. 

Kód: 1936
FF14 - 200g - Tomette/Gouda
750 Kč / ks

Forma pro malý lehce lisovaný sýr typu Tomette. Doporučovaná při výrobě Tomette z kultury Beaugel 8 - Tomette.  Možno lisovat na sobě a víko vyhovuje zatížení PET lahví. Forma pro lisovaný sýr, včetně víka. 

Kód: 1784