26.,27.10. Výroba sýrů - 9 kroků / 16.11. Bochníky - zrající sýry / 30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka

 
 

ťapka - krátký popis Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21.

Proti: kvasinky, plísně.

Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. tlačítko - více info

 

Dostupnost Skladem
Cena 128,10 Kč bez DPH
155 Kč / ks    
Kód produktu 980
Kategorie Ochranné kultury
 

GAMMA 21 - ochranná mlékárenská kultura, 100 - 200l

v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka.


Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.
 
Homofermentativní mlékárenská kultura s velmi pomalým okyselením, produkující zanedbatelné množství kyseliny mléčné. Na zakysání sýra se tedy podílí minimálně.
Očkuje se do mléka společně s okyselujícími kulturami.

Složení kultury

 

- Lactobacillus Rhamnosus

- Lactobacillus Plantarum

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 100 - 200l mléka

Na objednávku lze dodat balení - DL3,5-2 - doporučené k zaočkování 1000-2000l mléka.

Dávkování je ovlivněno kvalitou a složením mléka.

Příklad dávkování: 1 tuba DL1 na 100l tučného mléka nebo na 200l nízkotučného mléka (U tučné mléka je předpoklad vyššího výskytu nežádoucích mikroorganismů, které se z mléka dostávají např. odstřeďováním. Tím se předpokládá nízkotučné mléko méně kontaminované a proto je uvedeno dávkování nižší.)

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Kulturu je možné dávkovat přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o výrobě dlouhozrajících sýrů se dozvíte na kurzu "Tvrdé sýry" na stránkách www.dobrykurz.cz

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů a dalších výrobků najdete na stránkách www.dobrysyr.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: