npm

GAMMA 2 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka

 
 

Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.

Cena 545,45 Kč / ks bez DPH
660 Kč / ks    
Kód produktu 634
Kategorie Ochranné kultury
 
 

GAMMA2 - ochranná mlékárenská kultura

v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka.


Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.
 
Homofermentativní mlékárenská kultura s velmi pomalým okyselením, produkující zanedbatelné množství kyseliny mléčné. Na zakysání sýra se tedy podílí minimálně.
Očkuje se do mléka společně s okyselujícími kulturami.

Složení kultury

 

- Lactobacillus Rhamnosus

- Lactobacillus Plantarum

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 500 - 1000l mléka

Na objednávku lze dodat balení - DL3,5-2 - doporučené k zaočkování 1000-2000l mléka.

Dávkování je ovlivněno kvalitou a složením mléka.

Příklad dávkování: 1 tuba DL1 na 100l tučného mléka nebo na 200l nízkotučného mléka (U tučné mléka je předpoklad vyššího výskytu nežádoucích mikroorganismů, které se z mléka dostávají např. odstřeďováním. Tím se předpokládá nízkotučné mléko méně kontaminované a proto je uvedeno dávkování nižší.)

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Kulturu je možné dávkovat přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o výrobě dlouhozrajících sýrů se dozvíte na kurzu "Tvrdé sýry" na stránkách www.dobrykurz.cz

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů a dalších výrobků najdete na stránkách www.dobrysyr.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.