pH metr - pouzdro
Popis
pH metr v pouzdře s teploměrem s teplotní kompenzací
pH měřič v pouzdře pro měření kyselosti vody, mléka a dalších tekutin, s vyjímkou silně žíravých.
pH metr automaticky kompenzuje rozdíl teplot při měření.
Je možné ho kalibrovat pomocí dvoubodové kalibrace na hodnoty 4 a 7. Pro práci s mlékem je vhodné kalibrovat v rozmezí hodnot 4 a 7, což jsou hodnoty, ve kterých se při výrobě sýrů pohybujeme. Kalibraci je vhodné provádět přibližně po deseti měřeních. Kalibrační roztoky nejsou součástí balení.
Zaočkováním mléka a pomnožením kultur se mění pH mléka. pH metr pomůže zjistit v jaké fázi se kyselost nachází a usnadní rozpoznat chvíli, kdy je možné přejít k dalšímu kroku výroby.
Ošetřování: sondu opláchneme před a ihned po použití vodou a zavřeme příslušným uzávěrem napuštěným udržovacím roztokem, ten je součástí balení. Udržovací roztok zabraňuje vyschnutí elektrody. Samotný přístroj otíráme jen vlhkým hadříkem je-li to třeba.
Napájení: 4x LR44 (jsou součástí balení)
Specifikace přístroje:
Rozsah pH | 0,00 - 14,00 pH |
Rozlišení | +- 0,2 pH |
Rozlišení | 0,1 pH |
Přesnost měření teploty | 0,5°C |
Kalibrace | dvoubodová automatická |
Rozměr | 150 x 36 x 25 mm |
Vlastnosti:
- Funkce Hold
- Kalibrace na 2 hodnoty
- Automatická kompenzace teploty
Přístroj je z výroby kalibrován, přesto je třeba ho pro přesné měření znovu nakalibrovat. Kalibrace by se měla provádět alespoň jedenkrát měsíčně.
Proto doporučujeme k přístroji přiobjednat kalibrační pufry, minimálně jeden s 7,01 pH a jeden s 4,01 pH. Naše pufry jsou cenově příznivé, nejlevnější na trhu. Pufry lze dlouhodobě skladovat. Přístroj je z výroby kalibrován, přesto je třeba ho pro přesné měření znovu nakalibrovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.